Novosti iz udruge

Imaš ideju kako proslaviti Dan Europe?

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva sve mlade osobe između 16 i 27 godina da se prijave na natječaj za organizaciju proslave Dana Europe u Hrvatskoj.

U sklopu Europske godine mladih dodatno će se potaknuti mladi da osmisle na koji način obilježiti Dan Europe. Kreativni prijedlog podnosi se u obliku prezentacije u kojoj će kandidati prezentirati originalnu ideju i obrazložiti svaku stavku, a uvjet je da predložene aktivnosti odgovaraju temama i politikama Europske komisije. Predložene aktivnosti trebaju obuhvaćati pitanja koja najviše zaokupljaju mlade, kao što su ravnopravnost i uključivost, održivost, mentalno zdravlje i dobrobit te kvalitetno zapošljavanje.

Uz sadržaj, ocjenjivat će se i kreativnost te prijavitelji trebaju dostaviti prijedlog vizuala ili fotografija koje će vizualno dočarati predloženu ideju kao i prijedlog naziva predloženih aktivnosti, poput prijedloga službenog hashtaga (#) događanja. Na temelju kriterija za odabir, ocjenjivački sud sastavljen od zaposlenika Europske komisije u Hrvatskoj i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj odabrat će pobjednika ocjenom originalnosti prijedloga i pristupa te relevantnosti sadržaja i kreativnosti.

Pobjednik dobiva priliku realizirati svoju ideju i koncept proslave Dana Europe s timom organizatora i uz njegovu savjetodavnu i organizacijsku potporu, a proslava Dana Europe organizirat će se koliko god to bude moguće prema autorskoj ideji pobjedničkog tima, ovisno o troškovima, odnosno raspoloživom proračunu. Pobjednik natječaja bit će proglašen 28. veljače.

Uvjete natječaja za organizuaciju proslave dana Europe možete pronaći na sljedećem linku.