Jučer je otvorena izložba fotografija u sklopu EVS projekta ”Information – the power of new age”

U srijedu 06. rujna 2017. u 18.45 na prvom katu gradske knjižnice ”Juraj Šižgorić” otvorena je izložba fotografija volontera udruge mladih ”Mladi u Europskoj uniji” Burhana Amoudia. Izložba će biti postavljena u prostorijama gradske knjižnice ”Juraj Šižgorić” do 16. rujna 2017. godine. 

Burhan Amoudi, mladi Palestinac kojega je želja za volontiranjem na projektu Europske volonterske službe  dovela u Šibenik. Putovanja su dio njegovog života i sudbina pa nije nikakvo čudo što ima potrebu zabilježiti ono što vidi kao zanimljivost. Osim Šibenika, na njegovim su fotografijama i drugi gradovi koji su mu se  našli na njegovom putu: Trogir, Zlarin, Mostar, Istambul, Atena, Rio de Janeiro, Amman… Prizori na fotografijama su uvijek vrlo osoban, netipičan doživljaj. U slučaju Šibenika na fotografijama nisu se našli tipični motivi grada i najčešće birani od strane turista, već naprotiv, slike iz rubnih gradskih zona i okolnih brda. Na fotografijama mogu se vidjeti i detalji zaostali od vremena kad je Šibenik bio industrjiski grad.

Stoga sve vas pozivamo da do subote 16. rujna dođete u prostorije gradske knjižnice i pogledate izložbu fotografija na kojima se ne radi samo o prizorima i slikama već o osjećajima, uspomenama i sjećanjima.

Comments are closed.

REALIZIRAJ SVOJE IDEJE I PLANOVE -
Obrati nam se!