Novosti iz udruge

Jutros smo zajedno s gostima iz Poljske razmjenili primjere dobre prakse u lokalnim zajednicama

Dana 17.10.2018. godine sudionici na projektu ”Unlock your potential” posjetili su naše urede kako bi se upoznali s radom lokalnih neprofitnih organizacija te načinom funkcioniranja NARAnčaste zgradu u kojoj trenutno djeluje 6 udruga s područja Grada Šibenika. 

Cilj navedenog projekta je revitalizacija urbanih područja. Projekt je financiran od strane Europske komisije nositelj projekta je British Council iz Poljske zajedno s gradom Krakowom, škotskom organizacijom „Scotland regeneration network“ i hrvatskim gradovima Komižom i Šibenikom kao partnerima.

Tijekom provedbe aktivnosti u dnevnom boravku za mlade djelatnici udruge mladih ”Mladi u EU” predstavili su svoje aktivnosti u lokalnoj zajednici (i šire). Sudionici iz Poljske među kojima su bili predstavnici gradova i općina te organizacija civilnog društva govorili su o aktivnostima koje provode u svojim lokalnim zajednicama te kako surađuju s lokalnim vlastima s ciljem unapređenja standarda građana u svojim gradovima i općinama.

U sklopu svog posjeta, gosti iz Poljske posjetili su i šibenske tvrđave Sv.Mihovil i Barone obnovljene novcem iz europskih fondova, U četvrtak će postjetiti Regionalnu razvojnu agenciju i upoznati se s njihovim projektima.