Novosti iz udruge

Krećemo s novom serijom kreativnih radionica

U društvenom centru Šibenik počinjemo s novom serijom kreativnih radionica. Tijekom sljedeća četiri tjedna koristiti će se različite tehnike te će sudionici uz strulčnu pomoć voditeljice radioničkog programa ovladati osnovama crtanja.

Radionice će se održavati svakog četvrtka od 17:00 do 19:00 sati. Radionice na koje se možete prijaviti su sljedeće:

1. Radionica crtanja krokija – croquis

Krokiji su skicozni, nedovršeni crteži nastali u kratkom vremenskom roku a kojima se vježba kompozicija, smještaj u format, proporcije. Na radionici će se crtati prema živom modelu, tehnikom olovke, ugljena, tuša.

  1. Grafička radionica – monotipija

Monotipija je grafička tehnika otiskivanja samo jednog otiska uz korištenje različitih boja – uljane, grafičke, tempere… Polaznici će isprobati nekoliko načina izrade otisaka ovom tehnikom koristeći matrice različitih materijala.

  1. Radionica ilustracije tehnikama frotaža i grataža

Na radionici će se polaznici upoznati s tehnikama frotaža i grataža te kako ih koristiti za realizaciju različitih ideja. Frotaž je postupak u kojem se grafitom prenosi struktura predmeta na tanki papir, a grataž tehnika koja nastaje gratanjem tj. struganjem gornjeg od dva sloja boje sa papira.

  1. Radionica autoportreta

    Na radionici će se istraživati autoportret ne samo kao fizička stvarnost već slika o sebi, unutrašnja stvarnost, osobnost.

Za sudjelovanje na radionicama obavezne su prijeave zbog organičenog broja sudionika. Prijaviti se možete preko sljedećeg obrasca: https://forms.gle/dYKffnTqyu96WPt49