Eurodesk HrvatskaNovosti iz udruge

Mladi obilježavaju Dan Europe: informiranjem pomoću EuroPong-a

Danas smo na Poljani u Šibeniku obilježili Dan Europe putem igre EuroPong. Sudionici su se natjecali u znanju o Europskoj uniji i njezinim vrijednostima, dok su se istovremeno informirali o radu i mogućnostima za mlade koje nudi EU.

Igra EuroPong, je na interaktivan način sudionike informirala o Europskoj uniji, njezinim vrijednostima i postojećim EU programima za mlade. Sudionici su se natjecali i odgovarali na pitanja o povijesti, politici, kulturi i gospodarstvu Europske unije te su dobili nagrade koje su osigurali organizatori.

Sudionicima se pružila prilika da saznaju više o vrijednostima EU-a i njezinom radu. Naši volonteri su bili na raspolaganju za odgovaranje na pitanja te su i svojim primjerom pružali informacije o programima i mogućnostima za mlade koje nudi EU, kao što su programi obrazovanja, mobilnosti i zapošljavanja poput Erasmus+, Europskih snaga solidarnosti, ALMA-e, i sl. Svojim primjerom i prošlim iskustvom volontiranja mogli su s lakoćom približiti ovakva iskustva mladim prolaznicima.

Ovaj događaj bio je prilika za promicanje europskih vrijednosti i poticanje mladih da se aktivno uključe. Sudionici su se mogli upoznati sa značajem EU-a i njezinom ulogom u suvremenom svijetu. Osim toga, događaj je pružio priliku za druženje i međusobno upoznavanje.

Kao mladi, želimo potaknuti druge mlade da se aktivno uključe i da doprinesu izgradnji bolje i prosperitetnije Europe. Kroz ovaj događaj, pokazalo se da se zabava i učenje mogu sjajno kombinirati te da se može stvoriti pozitivna i poticajna atmosfera za uključivanje mladih ljudi u programe EU.

Sudionici događaja su bili oduševljeni i zahvalni na prilici da se informiraju i zabave istovremeno. U planu nam je nastaviti s organizacijom sličnih događaja i raditi na promicanju vrijednosti EU-a i poticanju mladih da postanu aktivni europski građani.