Poziv za prijavu na natječaj „Nagrada za volontere i organizatore volontiranja“

U svijetu su volonterstvo i volontiranje definirani na različite načine i imaju različite dimenzije, ali se može slobodno reći kako je u svojoj najširoj definiciji volonterski rad neplaćeno, nekarijerističko, neprofitno, slobodno izabrano djelovanje koje se javlja u različitim oblicima. U svim svojim oblicima, volonterstvo ima vrlo važnu ulogu u društvima širom Europske unije: volonteri su uključeni u širok raspon aktivnosti, kao što su obrazovanje i pružanje usluga, međusobna pomoć ili samopomoć, zastupanje, provođenje kampanja, upravljanje te društvene i ekološke akcije.

U zemljama razvijenih demokracija  rad volontera je izuzetno priznat, pa tako i kod nas tim povodom Savjet mladih grada Šibenika drugu godinu za redom u Šibeniku organizira dodjelu Nagrade za volontere i  organizatore volontiranja.

Cilj ove akcije je poticanje volonterskog rada u lokalnoj zajednici kroz nagrađivanje volonterskog doprinosa pojedinaca i organizacija koje organiziraju volontiranje. Savjet mladih Grada Šibenika poziva sve zainteresirane za promicanje volonterstva da se prijave na natječaj koji traje od 8. - 27. studenoga 2017. godine.

Na natječaj se mogu nominirati neprofitne organizacije (udruge, zaklade, javne ustanove, gradovi, mjesni odbori; prema čl.7 Zakona o volonterstvu) i volonteri/ke u neprofitnim organizacijama.

Tko će dobiti nagradu odlučuje Povjerenstvo kojeg čine 3 člana, a organizacija dodjele Nagrade za volontiranje održati će se 14.12. u Gradskoj vijećnici s početkom u 17.00 sati.

Pozivamo sve zainteresirane za promicanje volonterskog rada da se prijave i daju svoj doprinos održavanju Nagrade za volontiranje u Šibeniku.

Za nominaciju potrebno je poslati obrazac do 27. studenog 2018. godine na adresu:

Udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” (za Savjet mladih Grada Šibenika)

Prilaz tvornici 41

22000 Šibenik

Obrazac za nominaciju organizatora volontiranja:

like_volonter_studomat

Obrazac za nominaciju volontera:

like_volonter_studomat

 

DSC_0029-810x446_c

DSC_0048-e1480965837363-683x1024

Comments are closed.

REALIZIRAJ SVOJE IDEJE I PLANOVE -
Obrati nam se!