Novosti

Održana radionica ”Budimo mobilni” u Kninu

Datum - objave: 16.2.2017. Kategorija: Novosti iz udruge | Comments Off

Održana radionica ”Budimo mobilni” u Kninu

Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ održala je radionicu u sklopu projekta „TOČKA – Info mlade“, 15.02.2017. godine s početkom u 12 sati u Kninu, u prostorijama udruge „Sveti Bartolomej“. (više…)

Učenicima srednje Prometno tehničke škole predstavljen program Erasmus+

Datum - objave: 14.2.2017. Kategorija: Novosti iz udruge | Comments Off

Učenicima srednje Prometno tehničke škole predstavljen program Erasmus+

Jučer 13. veljače 2017. posjetili smo srednju Prometno tehničku školu Šibenik s ciljem informiranja mladih polaznika završnih razreda srednje škole o mogućnostima koje im pruža program Europske unije Erasmus+. (više…)

Prezentirani rezultati projekta ”Volunteerism brings us together”

Datum - objave: 10.2.2017. Kategorija: Novosti iz udruge | Comments Off

Prezentirani rezultati projekta ”Volunteerism brings us together”

Jučer 9. veljače 2017. u Multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice ”Juraj Šižgorić” predstavljeni su rezultati projekta razmjene mladih ”Volunteerism brings us together” financiranog od strane Erasmus+ programa Europske unije.  (više…)

Održana konferencija na kojoj je predstavljen ”Lokalni program za mlade Grada Knina”

Datum - objave: 9.2.2017. Kategorija: Novosti iz udruge | Comments Off

Održana konferencija na kojoj je predstavljen ”Lokalni program za mlade Grada Knina”

Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ održala je 08.02.2017. godine konferenciju, u sklopu projekta „Lokalni program za mlade Grada Knina“, u dvorani veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu.

(više…)

Što je to elektroničko nasilje odnosno CYBERBULLYING

Datum - objave: 6.2.2017. Kategorija: Novosti iz udruge | Comments Off

Što je to elektroničko nasilje odnosno CYBERBULLYING

S obzirom da ne dolazi do fizičkog kontakta između žrtve i publike, djeca i mladi teže vide i razumiju štetu koju njihove riječi mogu nanijeti.

 Elektroničko nasilje (engl. cyberbullying) je svaka komunikacijska aktivnost putem interneta (kroz uporabu e-mailova, web stranica, blogova), videa ili mobilnih telefona koja služi kako bi se neko dijete ponizilo, zadirkivalo, prijetilo mu se ili ga se teroriziralo na neki drugi način. Uvijek je cilj  povrijediti, uznemiriti ili na bilo koji drugi način naštetiti djetetu, bilo u obliku tekstualnih ili video poruka, fotografija ili poziva ili neugodnih komentara. Može ga činiti jedna osoba ili grupa djece.

(više…)

Predstavljanje lokalnog programa za mlade grada Knina

Datum - objave: 6.2.2017. Kategorija: Novosti iz udruge | Comments Off

Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ poziva Vas na predstavljanje projekta: ”Lokalni program za mlade Grada Knina” koje će se održati 08. veljače 2017. godine s početkom u 12 sati u prostoru Veleučilišta Marka Marulića u Kninu.

Nositelj ovoga projekta je Grad Knin, partner je Udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” a financiran je od strane  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ovom početnom konferencijom,  predstavit ćemo sami projekt, ciljeve projekta te očekivane rezultate koje bi ovaj projekt trebao polučiti. Također osvrnut ćemo se na stanje mladih na području Šibensko – kninske županije te prezentirati važnost izrade i provedbe Lokalnog programa za mlade.

Projekt će predstaviti Martin Mrša i Vinko Livaković, djelatnici Udruge mladih „Mladi u EU“.

 

TRAŽIMO SEDMU GENERACIJU POLAZNIKA/CA STUDIJA O MLADIMA ZA MLADE!

Datum - objave: 31.1.2017. Kategorija: Novosti iz udruge | Comments Off

TRAŽIMO SEDMU GENERACIJU POLAZNIKA/CA STUDIJA O MLADIMA ZA MLADE!

Studiji o mladima za mlade su inovativan, neformalan program kojeg Mreža mladih Hrvatske provodi već sedmu godinu za redom. Namijenjen je informiranju, obrazovanju i osnaživanju mladih (18 do 30 godina) koji su uključeni u inicijative ili organizacije civilnoga društva, ali su tek na početku svoga aktivističkoga puta ili pak žele unaprijediti prethodno stečeno znanje i vještine. Kroz ovaj intenzivni višemjesečni edukacijski program sudionici će moći razviti, odnosno unaprijediti, svoje kompetencije (znanja, vještine, stavove) u području rada s mladima, politika za mlade i doprinosa društvenoj promjeni te će biti osposobljeni za:

• zauzimanje odgovornog odnosa prema svojoj zajednici i uključivanju u sudioničke procese demokracije
• korištenje istraživačke metodologije koja će im pomoći u prepoznavanju, analiziranju i artikuliranju potreba i problema mladih te zagovaranju održivih rješenja
• kritičko promišljanje o pojedinim metodama, tehnikama i mogućnostima djelovanja u zajednici koje imaju utjecaj na razvoj politika za mlade i pozitivne društvene promjene,
• primjenu znanja u zajednici u kojoj žive

Ove godine upisujemo sedmu generaciju Studija kroz koje je već prošlo gotovo sto mladih polaznika/ca iz cijele Hrvatske. Njima će se pridružiti 15 novih visoko motiviranih mladih polaznika koji su spremni na intenzivno učenje o sebi i društvu u kojem žive. (više…)

Najava strip radionice u Šibenskoj udruzi mladih u veljači

Datum - objave: 31.1.2017. Kategorija: Novosti iz udruge | Comments Off

Najava strip radionice u Šibenskoj udruzi mladih u veljači

Šibenska udruga mladih Š.U.M. početkom veljače provodi upise, a sredinom veljače i strip radionicu. Ova radionica namjenjena je mladima koji bi se željeli okušati u crtanju stripova, a radionicu vodi Ivan Svaguša – akademski slikar iz Splita (http://infozona.hr/news/ivan-svagusa-strip-pruza-slobodu/9071). Radionica se provodi u sklopu programa Klub mladih ENTER koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radionica će se održavati tokom tri tjedna, u svakom tjednu po dva termina radionice. Radionica je besplatna za sve polaznike/ce, a broj sudionika/ca je ograničen na deset.

Polaznici/ce se mogu prijaviti mailom na adresu udruge: sibenska.udruga.mladih@gmail.com

Više informacija o radu udruge i najavama radioničkog i drugog programa na:

www.sibenskaudrugamladih.hr

Udruga Zora započela s implementacijom novog programa ”Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu”

Datum - objave: 27.1.2017. Kategorija: Novosti iz udruge | Comments Off

Udruga ”Zora” izzora Čakovca započela je s provedbom programa čiji je i nositelj 24. siječnja 2017. godine. Program ”Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu”  je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a projekt provodi Udruga Zora kao nositeljica sa partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i njihovim programom Kino za mlade, te suradnicima iz svih srednjih škola iz Međimurske županije: Graditeljskom školom Čakovec, Ekonomskom i trgovačkom školom Čakovec, Tehničkom školom Čakovec, Srednjom školom Čakovec, Gospodarskom školom Čakovec, Srednjom školom Prelog te Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec. (više…)

Poziv na trening ‘Razvoj protunarativa i alternativnih narativa govoru mržnje obrazovanjem za ljudska prava’

Datum - objave: 20.1.2017. Kategorija: Novosti iz udruge | Comments Off

Poziv na trening ‘Razvoj protunarativa i alternativnih narativa govoru mržnje obrazovanjem za ljudska prava’

Odjel za mlade Vijeća Europe organizira petodnevni tečaj o korištenju novog priručnika ”We Can” u Strasbourgu (Francuska) od 20. – 25. ožujka 2017., te je otvoren svim osobama koje rade s mladima. (više…)

REALIZIRAJ SVOJE IDEJE I PLANOVE -
Obrati nam se!