Novosti iz udruge

Održali smo predavanje u Drnišu o standardima kvalitete volonterskih programa

Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ održala je predavanje „Volontiraj i TI“, u sklopu projekta: „Činimo dobro – VOLONTIRAJMO !“, 04.10.2018. godine u Drnišu, u Srednjoj školi Ivana Meštrovića.

Navedeni ESF projekt Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Knin, Zavodom za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije i Gradom Šibenikom. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je osposobiti lokalne OCD-e i javne ustanove za kvalitetno provođenje volonterskih programa u skladu sa standardima kvalitete volonterskih programa te promicati vrijednost volonterstva. Provedbom predloženog projekta uspostavit će se volonterski pilot programi u zdravstvenom i socijalnom sustavu.

Kroz predavanje učenici su bili upoznati sa temeljnim pojmovima i značajkama volonterstva te važnosti volonterskog angažmana u društvenoj zajednici. Dani su im i primjeri dobre prakse te je objašnjeno što sadrži Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem.