Održan okrugli stol na temu prevencije ovisnosti

Okrugli stol u sklopu projekta ‘Izaberi pravu stvar’, koji provodi Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije zajedno s udrugom ‘Mladi u Europskoj uniji’, održan je jučer u Gradskoj vijećnici zajedno s predstavnicima lokalne uprave i županije, šibenskog Caritasa, policije i predstavnicima drugih udruga.

DSC01713Cilj okruglog stola bio je okupiti sve dionike koji za cilj imaju prevenciju ovisnosti među mladima kako bi mogli sastaviti agendu kojom bi za vrijeme trajanja projekta dostigli ciljeve samog projekta – podizanje svijesti o problemu ovisnosti, prevencija ovisnosti, ukazivanje na važnost kvalitetno provođenog slobodnog vremena te okupljanje lokalnih dionika koji skrbe o mladima (lokalne ustanove i OCD-i) kako bi zajedničkim nastupom mogli što uspješnije umanjiti ako ne i anulirati loše posljedice po mlade osobe koje vuku za sobom različite vrste ovisnosti.

Sudionici okruglog stola razmjenjivali su iskustava u radu s mladima, njihovim roditeljima te organizaciji radionica i predavanja kojima je cilj upozoriti DSC01695javnost na štetne posljedice ovisnosti. Viša stručna suradnica za socijalnu skrb pri Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika, Smiljana Zorić, ukazala je  na potrebu za snažnijim umrežavanjem dionika koji bi pridonio boljem i koordiniranijem  pristupu rješavanja problema ovisnosti s kojim se susreću mladi i njihovi roditelji na području Šibensko-kninske županije, te kako bi zajednički pristup problemu svih zainteresiranih dionika doprinio većoj vidljivosti rezultata a samim time bi i veći dio ciljane skupine bio obuhvaćen benefitima projekta.

 

Zaključak okruglog stola jest da se u narednom periodu oformi koordinacija svih zainteresiranih dionika koji žele sudjelovati u provedbi projekta, a samim tim i u suzbijanju ovisnosti među mladima i davanju podrške roditeljima. Svi prisutni na okruglom stolu dogovorili su se da će se organizirati događanje 26. lipnja na Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

DSC01723

 

Comments are closed.

REALIZIRAJ SVOJE IDEJE I PLANOVE -
Obrati nam se!