Održana javna debata pod nazivom ”Izaberi pravu stvar”

Udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” održala je javnu tribinu pod nazivom ”Zaustavimo ovisnost!” u petak 14. travnja 2017. godine s početkom u 17.30 satu u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ”Juraj Šižgorić”.DSC00626

Moderatori javne tribine bili su Martin Mrša i Vinko Livaković, dok je javnu tribinu vodila prof. Zorana Vrbičić. Cilj javne tribine bio je  povećati svijest javnosti o različitim vrstama ovisnosti te istaknuti ulogu kvalitetno osmišljenog i provedenog slobodnog vremena kao alata prevencije svih ovisničkih ponašanja. Diplomirana pedagoginja Zorana Vrbičić istaknula je kako  ne možemo uvijek za ovisnost kod djece i mladih optuživati roditeljski odgoj, ali nedostatak komunikacije i izbjegavanje problema svakako je jedan od najčešćih razloga ovisnosti mladih. Također, razlozi ovisnosti svakako su i laka dostupnost onoga o čemu se ovisan može postati, od alkohola, cigareta, smart shopova i interneta.

Zaključak je tribine koju su moderirali Martin Mrša i Vinko Livaković iz Udruge Mladi u EU da je potrebno pažljivo isplanirati slobodno vrijeme mladih, te ih educirati o štetnosti ovisnosti.

Javna tribina ”Zaustavimo ovisnost!” provedena je u sklopu projekta ”IZABERI PRAVU STVAR” koju udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” provodi u partnerstvu sa  Zavodom za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije, dok je projekt financiran od strane Ministarstva zdravstva.

DSC00624

Comments are closed.

REALIZIRAJ SVOJE IDEJE I PLANOVE -
Obrati nam se!