Novosti iz udruge

Organizacija iz Austrije traži mladu osobu za volontiranje u Dječjem selu

Austrijska organizacija Gesellschaft für Steirische Kinderdörfer iz Graza (Austrija) traži jednog volontera/ku iz Hrvatske za rad u Dječjem selu.  Dječje selo je institucija za djecu sa zakonskim starateljima. U njemu žive djeca koja privremeno nemaju roditeljsku skrb ili im ista ne može biti osigurana iz različitih socio-ekonomskih razloga. U dječjem selu radi 40-ak osoba iz organizacije različitih struka: socijalni pedagozi, psiholozi, radni terapeuti, socijalni radnici itd.

Na projektu će volontirati 3 volontera, te će svaki od njih biti angažiran zasebno u određenom polju rada s djecom. Zadaci volontera bit će bazirani na uključivanje u dnevni život djece, od organizacije sportskih te zabavnih i kretivnih aktivnosti, do pomaganja u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Volonteri nikad neće biti sami s djecom, s njima u pratnji uvijek će biti po najmanje jedna stručna zaposlena osoba. Projekt traje od 01.02.2019 – 31.12.2019!

Volonteri će boraviti u zajedničkom stanu, sa zasebnim spavaćim sobama ali zajendičkom kuhinjom, kupatilom i dnevnim boravkom, te će svakom volonteru mjesečno biti isplaćeno 230 Eura za hranu te 150 Eura za džeparac.

Ako si zainteresiran/a svoj CV i motivacijsko pismo možeš poslati koordinatoru austrijske organizacije Klausu Buchneru na e-mail: klaus.buchner@logo.at

A ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno se obratite na e-mail adresu Mirovne grupe mladih Dunav ypgd@ypgd.org, i/ili brojeve telefona: 032 414-633; 098 959 4078

Također više o samom projektu pronađite na sljedećem LINKU.