Pokušali smo pronaći prilike za stipendiranje i stažiranje koje bi vas mogle zanimati u veljači!

Erasmus + pruža mogućnost mladim ljudima da studiraju u inozemstvu dajući im priliku za svoj osobni razvoj. U programu mobilnosti studija Erasmus + možete provesti između 3 i 12 mjeseci na visokom učilištu u bilo kojoj državi sudionici. Osim obrazovnih, kulturnih i osobnih prednosti, sudjelovanjem u sklopu Erasmus+ programa može ojačati i vještine koje će vas učiniti konkurentniji na tržištu rada. A osim Erasmus+ programa možete pronaći još mnogo drugih prilika za usavršavanje, stipendiranje i slično diljem Europske unije, a neki natječaji koji su nam se učinili posebno zanimljivim vam predstavljamo u članku. 
Pročešljali smo po internetu i pokušali pronaći zanimljive javne pozive za sudjelovanje na raznim projektima i prilikama za stipendiranje. Ovo su neki od njih:

Heinrich-Boell-Stiftung
1) Zaklada Heinrich Böll dodjeljuje stipendije (za studij u Njemačkoj)
Zaklada Heinrich Böll dodjeljuje stipendije za oko 1.000 studenata dodiplomskog, diplomskog i doktorskog studija svih predmeta i nacionalnosti, koji studiraju na sveučilištima, sveučilištima primjenjenih umjetnosti (Fachhochschulen) ili sveučilištima umjetnosti (“Kunsthochschulen „) u Njemačkoj.

Od prijavitelja se očekuje da ima izvrsne akademske rezultate, bude društveno i politički angažirani te da su područja interesa kandidata vezane za temeljne vrijednosti zaklade: ekologija i održivost, demokracija i ljudska prava, samoodređenje i pravda.

Rok prijave:
Do 1. ožujka 2018. godine podnositelji zahtjeva mogu podnijeti zahtjev za studentsku stipendiju ili kandidate za doktorsku stipendiju (PhD)

Za više informacija o stipendijama i procesu prijave kliknite ovdje.

6921984-logo

2) Bogliasco program stipendiranja
Stipendije se dodjeljuju, bez obzira na državljanstvo, kvalificiranim osobama koje se bave stvaralačkim radom ili znanstvenim istraživanjima u sljedećim disciplinama: arheologija, arhitektura, klasika, ples, film ili video, povijest, krajobrazna arhitektura, književnost, glazba, filozofija, kazalište, vizualni umjetnost.

Rokovi prijave:
15. travnja 2018., za proljetni semestar.
Više o natječaju saznajte na sljedećem linku. 

European_Parliament_logo.svg_
3) Stažiranje za prevodioce u Europskom parlamentu

Europski parlament nudi mogućnost stažiranja  za prevoditelje.

Podnositelji prijedloga za izobrazbu za prevođenje prijevoda moraju:
– biti državljani države članice Europske unije ili države kandidatkinje;
– navrši 18 godina ili više na datum početka pripravničkog staža;
– imati savršeno poznavanje jednog od službenih jezika Europske unije ili službenog jezika države kandidatkinje i temeljito poznavanje druga dva službena jezika Europske unije;
– nije dobio nijedan drugi pripravnički staž ili je bio zaposlen na više od četiri uzastopna tjedna na račun proračuna Europske unije.

Saznajte više ovdje.

Pronađite još informacija o prilikama za mlade na eurodesk.eu

eurodesk-colour-large

Comments are closed.

REALIZIRAJ SVOJE IDEJE I PLANOVE -
Obrati nam se!