Novosti iz udruge

Postani UN-ov mladi volonter

Uključi se i doprinesi razvoju mira i održivog razvoja u zemlji i inozemstvu. Prijavise na program ”Mladih volontera UN-a”. Mladi volonteri UN-a imaju između 18 i 29 godina i rade s agencijama UN-a na prvoj liniji političkih, razvojnih i humanitarnih operacija. 

Volonterski položaji UN-a su široki; možete raditi na ljudskim pravima, prilagodbi klimatskim promjenama, primarnoj zdravstvenoj zaštiti, upravljanju katastrofama, izgradnji mira, angažmanu mladih ili mnogim drugim područjima. Možete raditi izravno u agenciji Ujedinjenih naroda ili biti dodijeljeni jednoj od partnerskih organizacija, sveučilištu ili vladi.

Trajanje volonterskih aktivnosti je uglavnom u priodu između 6 i 24 mjeseca. U pojetinim slučajevima volonterske aktivnosti mogu trajati i kraće od šest mjeseci, te u tom slučaju se radi o kratkoročnim volontiranjima. Tijekom perioda volontiranja volonteri primaju odrđenu naknadu koja im je dostatna za osnovne životne potrebe u zemlji u kojoj volontiraju. Ukoliko se radi o volonterskoj aktivnosti van zemlje prebivališta tada se pokrivaju putni troškovi. Također prije i nakon završetka volonterske aktivnosti svi volonteri prolaze obuku.

Za više informacija o procesu prijave klinite na sljedeći link: EURODESK