Povodom Dana Europe i Dana otvorenih vrata EU projekata pripremili smo zanimljiva događanja

Pozivamo vas na obilježavanje Dana Europe u sklopu kojeg ćemo održati i Dane otvorenih vrata EU projekata. Dan Europe slavi mir i jedinstvo u Europi. Nakon Drugog svjetskog rata, Robert Schuman je iznio svoju viziju međusobno povezane Europe, jedne zajednice kako bi izbjegla budući sukobi. Govor je bio početak i temelj onoga što će kasnije postati Europska zajednica za ugljen i čelik, a danas Europska unija. 

Europski dan slavi se 9. svibnja svake godine, dan koji obilježava godišnjicu povijesne “Schumanove deklaracije”, koja je bila preduvjet stvaranja novog oblika političke suradnje u Europi kako bi rat učinio nezamislivim.

Tim povodom obilježiti ćemo Dan Europe u sljedeća dva dana predstavljajući prilike za mlade koje se nude u Europskoj uniji. U utorak govoriti ćemo o Erasmus+ programu, volonterskim programima koje trenutno provodimo dok će učenici O.Š. Tin Ujević prezentirati svoj rad u sklopu projekta Terra Community and Ethics of the Future. Sljedeći dan, u srijedu u NARAnčastoj zgradi ćemo kroz primjer projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda prokazati proces provedbe ESF projekata. Vidimo se!

Utorak 08.05.2018.
Dan Europe – Mladi kroz EU fondove

Biti će predstavljen Erasmus+ program, volonterski program u sklopu ESF projekta i rad učenika O.Š. Tin Ujević u sklopu Erasmus+ projekta na kojem sudjeluju.

Mjesto: Europe Direct centar, Ulica kralja Zvonimira 7A
Vrijeme: 17.00 – 18.00 sati
Srijeda 09.05.2018.
Predavanje: Kako do EU fondova

Kroz primjer projekata koje trenutno provodi udruga mladih ”Mladi u EU” biti će predstavljen proces implementacije projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda.

Mjesto: Udruga mladih ”Mladi u EU”, Prilaz tvornici 41
Vrijeme: 11:00 – 13.00 sati

Comments are closed.

REALIZIRAJ SVOJE IDEJE I PLANOVE -
Obrati nam se!