Novosti iz udruge

Pozivamo vas na radionicu „Izrada projektnih prijedloga za organizacije civilnog društva“

Održavanjem dvodnevne radionice na temu „Izrada projektnih prijedloga za organizacije civilnog društva“ nastavlja se provođenje aktivnosti u sklopu projekta KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja.
Tema dvodnevne radionice, koju će u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik održati predstavnici Udruge mladih „Mladi u EU“ je informiranje o mogućnostima financiranja organizacija civilnog društva iz nacionalnih i EU izvora te metodama izrade nacrta projekata za financiranje iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” iz Europskog socijalnog fonda”.

Program će započeti u četvrtak 24. siječnja kada će sudionici radionice dobiti uvid u mogućnosti koje organizacije civilnog društva imaju na raspolaganju za financiranje iz nacionalnih fondova te fondova Europske unije. Također, biti će upoznati s metodama izrade nacrta projekta za organizacije civilnog društva u sklopu Europskog socijalnog fonda.

U petak 25. siječnja slijedi praktični dio radionice koji će obuhvatiti primjere ispunjavanje Obrasca A, koji se ispunjava prilikom prijave na natječaje Europskog socijalnog fonda. Praktični radom proći će se i simulacija izrade proračuna projekta te izbjegavanje nepravilnosti u javnoj nabavi. Završni blok odnosit će se na planiranje održivosti projekta te ključne termine i izazove za uspješno provođenje EU projekata.

Podsjetimo, projekt KREativna Šibenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR započeo je 29. listopada 2018. godine i predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 737.252,18 kuna, od čega je EU sufinanciranje u iznosu od 626.664,35 kuna. Glavni cilj projekta je jačanje suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. U projektu sudjeluju JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih – ŠUM, Mladi u EU i Feniks.

Cijeli program radionice možete pronaći na sljedećem linku: KRESIMIR_program radionice_Izrada projektnih prijedloga za OCD-e