Novosti iz udruge

Prijave na radionicu ”Razvoj komunikacijskih vještina” su otvorene

Udruga mladih “Mladi u Europskoj Uniji” u partnerstvu s Razvojnom agencijom Šibensko – kninske županije provodi projekt pod nazivom “Znanjem za budućnost”. Projektom “Znanjem za budućnost” kroz provedbu osposobljavanja i osnaživanja mekih vještina marginaliziranih osoba (dugotrajno nezaposlenih osoba) želi se utjecati na njihovo lakše zaposlenje i veću konkurentnost na tržištu rada. Ciljna skupina projekta je 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Šibensko – kninske županije. Projekt će se provoditi 24 mjeseca, a kroz njega će se uključiti dugotrajno nezaposlene osobe u aktivnosti osposobljavanja (za voditelje/ice pripreme i provedbe projekata EU i specijaliste Internet marketinga) koje odgovaraju lokalnom tržištu rada čime će se povećati konkurentnost dugotrajno nezaposlenih osoba na tržištu rada te će im se u procesu pružiti podrška i mentorstvo te jačanje ostalih vještina i slike o sebi kako bi što uspješnije pronašli zaposlenje.

Jedna od aktivnosti na projektu je provedba radioničkog programa za dugotrajno nezaposlene osobe. Druga radionica koja će se provesti na projektu biti će radionica Razvoj komunikacijskih vještina na temu osnaživanja i jačanja vještina komunikacije u svakodnevnom životu, obitelji, pri razgovoru za posao ili na samom radnom mjestu za deset korisnika/ca.

Radionica će se organizirati u utorak (22.1.2019.) i srijedu (23.1.2019.). Radionica će početi u utorak u 10 sati ujutro u prostorijama udruge mladih “Mladi u EU” na adresi Prilaz tvornici 41, 22000 Šibenik i trajati do 12 sati.

 

Program radionice “Razvoj komunikacijskih vještina”, utorak, 22.1.
Vrijeme Cilj Opis
10:00 – 10:30 Upoznavanje Korisnika i facilitiranje grupe Igre upoznavanja i aktivnosti kojima se Korisnici mogu bolje i učinkovitije predstavljati u grupi, utvrđivanje grupnih pravila
10:30 – 11:00 Upoznati Korisnike s osnovnim pravilima i stilovima komunikacije, Kratko predavanje o komunikacijskom procesu i vježbanje stilova komunikacije,
11:00 – 11:15 Pauza za kavu
11:15 – 12:00 Upoznati Korisnike s aktivnim slušanjem kao pojmom i strategijom Omogućiti Korisnicima jednostavan prikaz metoda i strategija aktivnog slušanja i njihovu primjenu u svakodnevici kroz različite primjere i vježbe

 

 

Program radionice “Razvoj komunikacijskih vještina”, srijeda, 23.1.
Vrijeme Cilj Opis
10:00 – 10:30 Rekapitualcija prethodnog dana
10:30 – 12:00 Upoznati korisnike s načinima samoprezentacije budućim poslodavcima i etapama komunikacijskog procesa na razgovoru za posao Korisnici će uvježbati načine samoprezentacije te se upoznati s uobičajenim etapama razgovora za posao.

 

Radionica se izvodi u suradnji s Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri HZZ-a, a dio programa radionice (drugi dan) provode stručnjakinje CISOK-a s iskustvom rada s dugotrajno nezaposlenim tražiteljima posla.

Ovim putem htjeli bismo vas zamoliti za osiguravanje korisnika na aktivnosti provedbe radionice “Razvoj komunikacijskih vještina”. U tom smislu, voljeli bismo kada biste svojim Korisnicima pružili informacije o mogućnostima sudjelovanja na projektu.

Na aktivnosti mogu sudjelovati:

  1. dugotrajno nezaposlene mlade osobe (mlađe od 29 godina nezaposlene dulje od 6 mjeseci)
  2. dugotrajno nezaposlene osobe (starije od 30 godina, dulje od 12 mjeseci)

Dodatno, na radionicama mogu sudjelovati:

  1. dugotrajno nezaposlene osobe (mlađe od 29 godina koje su nezaposlene dulje od 6 mjeseci ili starije od 30 godina nezaposlene dulje od 12 mjeseci) korisnici zajamčene minimalne naknade.