Novosti iz udruge

Sudjelovali smo na nacionalnoj konferenciji “POZITIVNA STRUJA VOLONTERSTVA”

Jučer smo sudjelovali na nacionalnoj konferenciji “POZITIVNA STRUJA VOLONTERSTVA”  koja je organizirana u Hotelu Dubrovnik u samom centru Zagreba.

Tijekom konferencije smo imali priliku čuti priče uspješnih primjera razvoja volonterstva, panel i radionice stručnjaka iz različitih područja volontiranja. Svoja iskustva i znanja na ovoj konferenciji podijelili su sa svima prisutnima stručnjaci iz Danske, Belgije, Njemačke, Irske, Slovenije i Hrvatske. Nove informacije te razmijenjena iskustva ćemo uzeti kao smjernice pri budućem radu prvog lokalnog volonterskog centra “POZITVA” koji djeluje pod Udrugom mladih “Mladi u EU”.

Razvoj volonterstva tema je koja obuhvaća široko društveno područje i ima velik potencijal utjecati na ukupni društveni razvoj, no zahtijeva i strateški pristup i kontinuirane inovacije. Zato Hrvatski centar za razvoj volonterstva – HRCV uz suradnju četiri regionalna  volonterska centra je organiziralo navedenu konferenciju koja je privukla interes velikog broja predstavnika različitih sektora. Konferencija se održala u sklopu istoimenog projekta financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 

Ovaj članak je objavljen u sklopu projekta Lokalni volonterski centar “POZITIVA” kojeg provodi Udruga mladih “Mladi u EU” u partnerstvu sa Udrugom Adrdura, Gradom Šibenikom, Gradom Drnišem i Gradom Skradinom. Projekt traje ukupno 12 mjeseci i financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nositelj projekta:     

Partneri na projektu:
    
Projekt financira: