Novosti iz udruge

TRK po informacije na FRK!

Udruga mladih „Mladi u EU“ i  sudjelovala je na Festivalu ruralne kulture – FRK koji se tradicionalno već trinaestu godinu održava na rijeci Krki u ekološko-informativnom centru Ekološke udruge „Krka“ iz Knina.

Na festivalu su se okupili brojni izlagači iz cijele Šibensko-kninske županije, ali i šire, koji su prezentirali različite autohtone proizvode regije, održane su brojne radionice za djecu i odrasle te različita glazbena, sportska i zabavna događanja te informativni štandovi.

 

Festival je zamišljen kao poticajna mjera za razvoj seoskog turizma, povećanje samozapošljavanja lokalnog stanovništva, unapređenje seoske proizvodnje i uslužnih djelatnosti, poticanje volonterstva, te očuvanje prirodne i kulturne baštine.

Naime, kako je informacija ključan faktor modernog društva jer od  kvalitetne i pravovremene informacije sve počinje te kako kaže veliki William Shakespeare „Nema većeg mraka od neznanja“ Udruga mladih „Mladi  u EU“  doprinijela je dinamičnoj atmosferi FRK-a postavljanjem info-štanda  putem kojeg je informirala mlade i sve zainteresirane sudionike festivala o raznim temama:  mobilnost mladih, mogućnostima studiranja u inozemstvu, gdje se informirati o mogučnostima za mlade u RH i EU, Europska unija, prava i obveze mladih u EU,  Garancija za mlade, strukturirani dijalog i sl.

Kao Eurodesk multiplikator također smo promovirali stranice eurodesk.eu i Europski portal za mlade kao alate za pronalazak mogućnosti za mlade.

Predstavnici Udruge su razgovarali sa zainteresiranim sudionicima festivala te im dijelili letke putem kojih su mogli saznati više informacija o navedenim temama.

Dio atmosfere sa FRK-a možete pogledati u galeriji slika 🙂