Novosti iz udruge

TRK u Naru na “Board game night”

Znaš li što je board game?  Svi znamo za board game ili smo barem čuli za njih.

Board games ili igre na ploči su igre koje uključuje  komade premještene ili postavljene na unaprijed označenu površinu ili “ploču”, prema skupu pravila. Neke igre se temelje na čistoj strategiji, ali mnogi sadrže element sreće; a neki su čisto slučajni, bez elementa vještine. Igre obično imaju cilj koji igrač želi postići.

Sve je počelo s planetarno popularnim “Monopoliyem” koji u 2018. godini ima svoje izdanje u više od 110 zemalja svijeta. Monopoly je društvena igra na ploči za dva do šest igrača. Cilj igre je kupnjom posjeda, njegovog iznajmljivanja, preprodavanja steći što više novaca i do kraja igre postati jedini igrač na ploči, odnosno postati vlasnikom svih posjeda. Igra se unaprijed utvrđenim redom, a igrači pomiču svoje figure za onoliko mjesta na ploči koliko dobiju zbrajanjem bodova bacanjem dviju kocki.

U današnje vrijeme popularnost board gamea se iznimno povećala te je sve više zaljubljenika i poklonika u isto te se proizvodi sve veći njihov broj.

U subotu 1. rujna organiziramo Društvenu večer “Board game night” s početkom u 20 sati u Dnevnom boravku u Narančastoj zgradi.

Aktivnost će se provesti u sklopu Kluba mladih ENTER kojeg provodi Udruga mladih “Mladi u EU” u partnerstvu sa Šibenskom udrugom mladih – Š.U.M. Program je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.