Učenicima srednje Prometno tehničke škole predstavljen program Erasmus+

Jučer 13. veljače 2017. posjetili smo srednju Prometno tehničku školu Šibenik s ciljem informiranja mladih polaznika završnih razreda srednje škole o mogućnostima koje im pruža program Europske unije Erasmus+.

Udruga mladih ”Mladi u EU” u ulozi Eurodesk multiplikatora odažala je predavanje pod nazivom ”Putujem i učim” povodom kojega su učenici dva završna razreda Prometno tehničke škole Šibenik bili informirani o Erasmus+ programu i mogučnostima usavršavanja u zemljama Europske unije.

Učenici su bili informirani o benefitima po njihove vještine a samim tim mogućnostima bržeg pronalaska zaposlenja u odnosu na vršnjake koji nisu bili korisnici Erasmus+ programa. Nadalje učenici su imali prilike čuti iz prve ruke što očekivati od jednog EVS-a, razmjene mladih ili studentske razmjene te koje su procedure prijave na projekte za mlade. Također tokom samog predavanja učenicima su prikazani rezultati istraživanja Europske komisije ”Erasmus impact study” (Siječanj 2016).

Pred sam kraj predavanja učenici su postavljali pitanja koja su se ticala same prijave na projekta, procese odabira kandidata, minimalnog znanja jezika koje je potrebno za sudjelovanje na projektima razmjene i sl.

20170213_08595620170213_091202

Comments are closed.

REALIZIRAJ SVOJE IDEJE I PLANOVE -
Obrati nam se!