Novosti iz udruge

Uspješno proveden još jedan Erasmus+ projekt

Od 15. lipnja do 14. prosinca proveli smo projekt pod nazivom ”It’s time to volunteer”. Cilj projekta bio je povećati znanja i kompetencije povećati znanja, kompetencije i vještine osoblja organizacija koje se bave radom s mladima u području promicanja vrijednosti i važnosti volonterstva. 

Trening za osobe koje rade s mladima odvie se u Šibeniku u periodu od 24. rujna do 01. listopada 2018. godine. Kroz radionice kao što je ”Javno zagovaranje i informiranje javnosti” i ”Promocija volonterske akcije” sudionici su unaprijedili svoja znanja o kreiranju promotivnih kampanja i izrade plana javnog zagovaranja sa svrhom promicanja volonterstva. Dok su kroz aktivnosti razmjena iskustava provedbe EVS-a i kroz radionicu izrade projekta Europske volonterske službe stekli su dodatna znanja i ideje koje će primijeniti prilikom izrade volonterskog projekta u svojoj organizaciji.

Na treningu je sudjelovalo 27 osoba (volontera i osoba koje rade s mladima) iz pet zemalja članica Europske unije (Bugarske, Hrvatske, Italije, Slovačke te Španjolske). Po povratku u svoje zemlje sudionici su na temelju stečenih znanja i primjera izrađenih za vrijeme treninga u Šibeniku izradili brošuru koju će u narednom periodu dijeliti mladima koji su zainteresirani za sudjelovanje na projektima Europskih snaga solidarnosti. Brošura na hrvatskom jeziku dostupna je u nastavku članka. Kako su se sudionici proveli te što su radili tijekom perioda mobilnosti možete pogledati u galeriji.

 

Preuzmi brošuru Živa knjižnica brošura