Volontiranje u zdravstvenim i socijalnim ustanovama na području Šibensko – kninske županije

Udruga mladih „Mladi u EU“  nositelj je projekta „Činimo dobro – VOLONTIRAJMO“ koji će se provoditi dvadeset i četiri mjeseca (1.lipnja 2017. – 31.svibnja 2019.) na području Šibensko – kninske županije. Projektom „Činimo dobro – VOLONTIRAJMO“ nastoji se implementirati volonterske programe u institucije zdravstvene i socijalne skrbi (Centar za socijalnu skrb Knin  i Zavod za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije) što bi trebalo služiti kao pozitivan primjer i putokaz ostalim institucijama kao i OCD-ima da uvedu isto te da se odluče za provođenje volonterskih programa u svojim institucijama.

Glavni cilj je osposobiti lokalne OCD-e i javne ustanove za kvalitetno provođenje volonterskih programa u skladu sa standardima kvalitete volonterskih programa te promicati vrijednost volonterstva. Angažirani volonteri/volonterke trebali bi pridonijeti lakšem i efikasnijem ostvarenju navedenih ciljeva. Prije samog volonterskog angažmana, volonteri/volonterke će biti detaljno educirani i pripremljeni za rad na navedenim volonterskim pozicijama kroz radionicu „Ja volonter/ka“. Cilj je angažirati volontere na dva tipa volonterskih pozicija; asistent/ica u administrativnim poslovima pri CZSS Knin i ZZJZ Šibensko – kninske županije, asistent/ica u terenskom radu pri CZSS Knin i ZZJZ Šibensko – kninske županije. Asistenti/ca u administrativnim poslovima će pomagati pri fotokopiranju i skeniranju raznih dokumenata i obrazaca, ažuriranju razne dokumentacije, popunjavanje i arhiviranje dokumenata itd. Asistenti/ca u terenskom radu pri CZSS Knin će pomagati starijim osobama za obavljanje svakodnevnih aktivnosti poput odlaska u ljekarnu, trgovinu, kod liječnika, pružat će instrukcije djeci slabijeg imovinskog stanja. Asistent/ica na terenskom radu pri ZZJZ Šibensko – kninske županije će informirati javnost o različitim kampanjama u zdravstvenom sustavu, pružati će građanima informacije putem info štandova, lijepljenjem plakata i podjeli informativnih letaka, pomagat će u provedbama aktivnosti prevencije ovisnosti.

Brojne su prednosti koje volonteri/ke mogu steći volontiranjem; kreativno i korisno ispuniti svoje slobodno vrijeme, neformalno se obrazovati, razvijat će altruizam, razvijat će svoje organizacijske i komunikacijske vještine, proširit će svoje socijalne krugove te ostvariti kontakte koji će im biti od ključne pomoći pri pronalasku plaćenog posla u budućnosti. Na samom kraju, volonteri će dobiti potvrdu o stečenim kompetencijama stečenim kroz volontiranjem.

 

zavod za javno zdravstvo sibenik centar za socijalnu skrb knin   grad_sibenik

grb_hr i napis UZUVRH

ESF

Comments are closed.

REALIZIRAJ SVOJE IDEJE I PLANOVE -
Obrati nam se!