Novosti iz udruge

30 mladih iz 5 zemalja u Šibeniku je osmislilo kako potaknuti mlade da iziđu na EU izbore

Jučer je održana završna konferencija projekta ”In EU(th) We Trust” kojeg je provela udruga mladih ”Mladi u EU” zajedno s partnerima na projektu iz Italije (Noi@Europe), Poljske (Europejska Fundacja Rozwoju Człowieka), Portugala (ASSOCIACAO CHECK-IN – COOPERACAO E DESENVOLVIMENTO), Latvije (Klubs Maja – jaunatne vienotai Eiropai) te Slovačke (A.D.E.L. – ASSOCIATION FOR DEVELOPMENT, EDUCATION AND LABOUR). Cilj projekta bio je osmisliti kampanju kojom bi se privuklo mlade na veći izlazak na nadolazeće Europske izbore.

Svi sudionici dolaze iz zemalja u kojima je obilježena niska izlaznost građana na prošlim EU izborima a osobito mladih u dobi od 18 do 30 godina. Tijekom konferencije sudionici na projektu iznijeli su niz primjera koje će koristiti po povratku u matične zemlje a kojima će poticati mlade na izlazak na nadolazeće EU izbore. Jedan od primjera diseminacije će biti i kampanja pod nazivom #jednostablojedanglas koja će se početi provoditi u narednim tjednima. Cilj diseminacijske kamapanje je kroz seriju informativnih aktivnosti na terenu za svakog građanina koji iskaže interes za izlaskom na nadolazeće Europske izbore posaditi jednu sadnicu. Također, sudionici iz Poljske pripremili su i promotivni video kojim će se promovirati Erasmus+ program i sudjelovanje mladih na projektima mobinosti.

Na navedenom projektu sudjelovalo je 30 mladih osoba u dobi od 18 do 25 godina starosti, a projekt je sufinaciran sredstvima Erasmus+ programa Europske unije.