Novosti iz udruge

WriteHere, Right Now! – Erasmus+ Trening u Šibeniku

Udruga mladih Mladi u EU želi vam predstaviti uspješno proveden projekt pod nazivom WriteHere, Right Now! – Crafting E+ Project Proposals koji je bio usmjeren na obuku i poticanje mobilnosti mladih na europskoj razini kroz pisanje Erasmus+ projektnih predložaka.

Projekt WriteHere, Right Now! je bio intenzivan Erasmus+ trening osmišljen kako bi potaknuo prilike za mobilnost među mladima na europskoj razini. Održan je od 20. do 26. ožujka 2024. godine u Šibeniku, okupivši osoblje udruga mladih iz različitih dijelova Europe. Sudionici su otkrili nove alate i metodologije, osnažujući sebe za osmišljavanje projekata koji donose stvarne promjene u životima sudionika.

Tijekom ovog sedmodnevne edukacije, sudionici su imali priliku surađivati s kolegama, razmjenjujući inovativne ideje i dokazane prakse za pisanje, razvoj i provedbu Erasmus+ projekata . Kroz ovaj intenzivan trening, sudionici su stekli nove uvide i vještine kako aktivno uključiti mlade ljude u značajne mogućnosti za mobilnost, prepoznajući ključnu ulogu mobilnosti mladih i neformalnog obrazovanja u Europi.

Projekt WriteHere, Right Now! bio je organiziran od strane udruge mladih Mladi u EU u suradnji s partnerima Youth For Change NGO (Sjeverna Makedonija), Kocaeli Provincial Directorate of National Education (Turska), Asociación Juvenil Illipula (Španjolska) i S.I.S.E.R.A. (Grčka). On nije samo pružio priliku za proširenje profesionalne mreže, već i za usavršavanje stručnosti u radu s mladima. Kroz suradničko osposobljavanje i inicijative suradnje, sudionici su podigli svoju profesionalnost i stekli širi europski pogled na rad s mladima.

Na kraju tečaja, sudionici su dobili Youthpass potvrdu, europsko zajedničko priznanje za neformalno i informalno učenje u radu s mladima. Youthpass im omogućuje opisati što su radili i pokazati što su naučili tijekom projekata financiranih kroz Erasmus+ programe ili Europske snage solidarnosti.

Ukupno gledano, projekt WriteHere, Right Now! bio je izuzetno uspješan u poticanju mobilnosti mladih i razvoju kvalitetnih Erasmus+ projekata, pružajući sudionicima vrijedna znanja, vještine i iskustva za daljnji rad u području rada s mladima na europskoj razini.