Novosti iz udruge

Projektom “EU za sve!” informirali studente Veleučilišta o raznim mogućnostima za mlade

Predstavnici Udruge mladih „Mladi u EU“  su dana 23. listopada organizirali i proveli  info-štand u prostorijama Veleučilišta u Šibeniku. Postavljenim info-štandom informiralo se studente Sveučilišta u Šibeniku o različitim temama: mobilnost mladih, Europska unija, prava i obveze mladih u EU, studiranje mladih u  nekoj od europskih zemalja te koje su mogućnosti i beneficije istog, što je to Garancija za mlade i Strukturirani dijalog te na koje se sve načine mlada osoba može uključiti u procese donošenje odluka na lokalnoj i europskoj razini.

Predstavnici Udruge mladih uz pomoć i asistenciju dviju EVS volonterki (Rossella i Irene) iz Italije koje volontiraju u Udruzi su informirali mlade o navedenim temama, poticali ih na uključivanje u programe mobilnosti te podijelili s njim  vlastita iskustva sudjelovanja u programima mobilnosti.

Također, studentima su dijeljeni promotivni materijali (letci) putem kojih su mogli nešto više saznati o navedenim temama i samom projektu.

Aktivnost se provela u sklopu projekta „EU za sve!“ kojeg provodi Udruga mladih „Mladi u EU“ u partnerstvu sa Udrugom ZvoniMir financirano od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova.