Novosti iz udruge

Dani otvorenih vrata udruga u Šibeniku

U subotu 26. svibnja 2018. godine organizirali smo Dan otvornih vrata udruga što je godišnji događaj Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske kojemu je cilj informirati javnost o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Dan otvorenih vrata udruga koncipirali smo na način da smo pozvali sve udruge iz grada Šibenika u atrij Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku  kako bi se svi na jednom mjestu imali priliku predstaviti građanima. Ove godine smo se odlučili na organizaciju Dana otvornih vrata udruga u atriju kazališta iz razloga što je kazalište pozicionirano u samom centru grada Šibenika te smo željeli odabirom navedene lokacije ukazati građanima na ulogu i značaj svih udruga u lokalnoj i široj zajednici te  ih postaviti u središte svakodnevnog života građana.

Podršku nam je dao i zamjenik dogradonačelnika  grada Šibenika  Paško Rakić koji je prisustvovao manifestaciji.

Na danu otvornih vrata udruga sudjelovalo je sveukupno osam udruga i to redom: Udruga Aurora, Udruga za psihosocijalni rad „Ardura“, Udruga za pomoć djeci s poteškoćama u učenju „Izvor ljubavi“, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Kamenčići“, Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“, Šibenska udruga mladih – Š.U.M., Pokretači alternativnog razvoja kulture – P.A.R.K. te Udruga slijepih Šibensko-kninske županije.

Također, Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ prisustvovala je u obilježavanju Dana otvornih vrata udruga u četvrtak 24. svibnja 2018. kroz info štand  u Drnišu koji je bio postavljen u prostoru udruge „ZvoniMir“ (Fra Andrije Kačića Miočića 6) u vremenu od 10-14 sati gdje se, uz ostale prisutne udruge, predstavila građanima Drniša. U petak 25. svibnja 2018. godine obilježili smo manifestaciju info štandom u Kninu na Trgu Ante Starčevića u periodu od 10-14 sati gdje smo imali priliku predstaviti se građanima grada Knina.