Novosti iz udruge

Dani otvorenih vrata udruga

Dana 11. lipnja 2021. godine u sklopu manifestacije „Dana otvorenih vrata udruga“, udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“, organizirala je događanje pod nazivom „Dani otvorenih vrata EU projekata“ s početkom u 10:00 sati i planiranim završetkom u 15:00 sati, na adresi Prilaz tvornici 41, u Šibeniku. Sukladno odredbama Nacionalnog stožera događaj je bio organiziran na otvorenom ispred zgrade udruge.

Cilj događaja je bio upoznavanje i informiranje građana o radu udruge u lokalnoj i široj zajednici s naglaskom na različitim društveno korisnim projektima i programima, kao i o mogućnostima volontiranja u Europskoj uniji. Putem info štanda prikazali smo široku lepezu aktivnosti koje je udruga ostvarila u svome dosadašnjem radu u partnerstvu s Europskom unijom i Republikom Hrvatskom. Predstavili smo projekte kao što su: TOČKA info centar za mlade, (Do)Živi Europu, Znanjem za budućnost, Razumom pobijedimo nasilje, Volonterski centar POZITIVA, Budimo aktivni, Društveni centar Šibenik, Osmijeh za sve, Pomoć u kući život u sreći, T.R.A.I.L., M.B.A.R.E., D.O.M., Learn to Optimize Volunteering Experience, njihove ciljeve, korisnike, očekivane rezultate, te različite načine financiranja udruga.

Zgrada udruge nalazi se u neposrednoj blizini gradske plaže Banj što je uvelike povećalo samu posjećenost i promociju manifestacije „Dana otvorenih vrata udruga“. Posjetilo nas je više od stotinjak građana. Građanima smo ukazali na ulogu civilnog sektora i značaj svih udruga u lokalnoj zajednici. Upoznali smo ih i informirali o radu udruge u lokalnoj i široj zajednici u uvjetima  trenutne krizne situacije koja je ujedno i šansa za nešto novo tj. novi početak.