Novosti iz udruge

Dan(i) planeta Zemlje u Šibensko-kninskoj županiji

Tjedan je u kojem obilježavamo Dan planeta Zemlje. Taj dan nas podsjeća kako uvijek moramo brinuti za naš planet. A kako se ne bi sve svelo na jedan dan u godini pripremili smo niz aktivnosti s našim partnerima. U četvrtak 22. travnja pozivamo vas na informativno-kreativnu aktivnost koju su pripremili međunarodni volonteri iz Šibenika, Knina i s otoka Murtera a koja će biti otvorena u NARAnčastoj zgradi u 18:00. Navedena aktivnost će se potom seliti u Promini i Knin. U subotu 24.04. kraj novootvorenog ABC centra u Ražinama organiziramo akciju čišćenja okoliša u suradnji sa Zelenim Gradom na koju ste svi pozvani.

A kako bi se što bolje zazelenili tu će nam pomoći i Biljkoborci koje ćete na kraju moći ponijeti sa sobom.

Aktivnost na kojoj će biti izložene fotografije te će biti prikazane informacije o ekologiji pod nazivom ”Druga strana prirode” sudionike će voditi putem na kojem će svjedočiti hibridnom obliku kreativnosti i fotografije. Tijekom otvorenja za vrijeme razgledavanja biti će izvedeni zvukovi instrumenata napravljenih od recikliranog materijala, a cilj je gledati okoliš na drugačiji način, stječući drugačiju perspektivu na ekologiju i prirodu koja nas okružuje.

U narednom periodu obavijestiti ćemo vas o detaljima volonterskih aktivnosti kojima se možete priključiti jer se i malim koracima mogu dostići veliki ciljevi.

Sve navedene aktivnosti podložne su promjenama ovisno o mjerama Stožera civilne zaštite RH. Za dolazak na prvi dan aktivnosti potrebna je prijava putem sljedećeg linka. Za razgledavanje fotografija u narednim danima potrebna je prethodna najava na mail: info@mladi-eu.hr ili putem telefona: 022 212 834. Također, svi koji žele pogledati fotografije i na ostalim lokacijama potrebna je prethodna najava kod organizacija koje na navedene dane izlažu fotografije.

Sve fotografije i grafike biti će izložene i u online formatu kako bi svi bili u mogućnosti razgledati radove volontera.