Novosti iz udruge

”Spirou4Rights” Opća deklaracija o ljudskim pravima u stripu biti će prikazana u Šibensko-kninskoj županiji

Udruga mladih ”Mladi u EU” dovodi u Šibensko-kninsku županiju izložbu ”Spirou4Rights” koja je nastala u partnerstvu Veleposlanstva Belgije u Zagrebu, Kuće ljudskih prava Zagreb i Wallonie-Bruxelles International. Kraljevina Belgija smatra se jednim od najbitnijih tržišta stripa. S preko 700 autora stripa, Belgija se odlikuje kao zemlja s više takvih umjetnika po kvadratnom kilometru nego bilo koja druga
na svijetu. Stoga Bruxelles i Belgiju mnogi nazivaju i kraljevstvom stripa.
Tako su se na 70. godišnjicu usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima novine SPIROU i UN-ov Ured Visokog povjerenika za ljudska prava odlučili udružiti kako bi načela Deklaracije učinili opće poznatima. Udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” slijedeći jedan od glavnih ciljeva udruge a to je promicanje vrijednosti Europske Unije među mladima i građanima pridružuje se ovoj inicijativi kojoj je kroz strip cilj približiti Opću deklaraciju o ljudskim pravima koja predstavlja temelj građanskih, političkih, ekonomskih socijalnih i kulturnih prava svih ljudi.
Uz podršku udruge ”Scientia populo” navedena izložba kreće u Kninu i Biskupiji, dok će do kraja mjeseca biti izložena i u Šibeniku.