Novosti iz udruge

Dodjeljene su nagrade za volontera i organizatora volontiranja Šibensko-kninske županije

Već tradicionalno Savjet mladih Grada Šibenika u suradnji sa udrugom mladih ”Mladi u EU”  i Savjetom mladih Šibensko-kninske županije organizira dodjelu volonterskih nagrada volonterima i organizatorima volontiranja s područja ŠKŽ.

Tako se i ove godine u petak 10. prosinca u 18.00 sati održala dodjela nagrada za volontere i organizatore volontiranja u gradskoj knjižnici ”Juraj Šižgorić”. Na dodjeli su sudjelovali predstavnici civilnog sektora i volonteri zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave. U ime Grada Šibenika nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika Daniel Mileta s prigodnim govorom kojim je naglasio potrebu za većom vidljivosti i priznanjem svima koji doprinose lokalnoj zajednici kroz korištenje najvrjednijeg resursa – vlastitog vremena.

Nazočne je pozdravila i zamjenica župana Šibensko-kninske županije Iris Ukić Kotarac napomenuvši važnosti podrške lokalne samouprave civilnom sektoru u njihovom doprinosu društvu.

Među nominiranim volonterima bili su: Ankica Šeša iz udruge Zvonimir – Knin, Josip Knežević iz udruge Aurora i Antonio Erceg iz društva sportske rekreacije ”Sport za sve” 08 FORCA Šibenik. Dok su među nominiranim organizatorima bili: Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik, Powerlifting klub iz Šibenika i udruga Kamenčići.

Po predstavljanju volontera i organizatora volontiranja zamjenik gradonačelnika Daniel Mileta i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac uručili su nagrade Josipu Kneževiću kao volonteru godine Šibensko-kninske županije, dok je za organizatora volontiranja nagradu dobio Powerlifting klub.

Cilj organizacije Nagrade za volontere i organizatore volontiranja u Šibeniku je poticanje volonterskog rada u lokalnoj zajednici i to nagrađivanjem volonterskog doprinosa pojedinaca i organizacija koje organiziraju volontiranje. Cijeli događaj moderirala je Caterina Rende Dominis iz udruge mladih ”Mladi u EU”.