Novosti iz udruge

Erasmus+ krediti za studiranje na diplomskim studijima u inozemstvu

Jedna od najvećih prepreka studentima koji financiraju svoje obrazovanje je upravo novac, pogotovo ako želite studirati u inozemstvu diplomski studiji. Iskustvo života i rada u drugoj zemlji sve su važniji za pronalazak željenog posla. 

Studiranje u inozemstvu može dati neprocijenjivo iskustvo i doprinijeti konkurentnosti na tržištu rada. Ali nastavak školovanja ne bi nužno trebao ostaviti visoki dug nakon završetka studija. Ako ste primljeni na diplomski studiji u inozemstvu – i tražite način za plaćanje troškova školarine i života – Erasmus+ kredit za diplomski studiji može vam biti od velike pomoći.

Europski investicijski fond (EIF) i banke iz zemalja koje ispunjavaju uvjete za sudjelovanjem u programu među kojima je i Hrvatska potpisali su Ugovor o garanciji u sklopu ERASMUS+ programa namijenjen kreditiranju mobilnih studenata diplomskih studija (Master`s Degree). Ovo financiranje koristi potporu Europske unije i jamstvenog programa utemeljenog Uredbom (EU) br. 1288/2013 Europskog parlamenta i Vijeća kojom je osnovan “Erasmus+: program Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport”. Glavna odlika Erasmus+ studentskog kredita jesu kamate na kredite koje su niže od tržišnih, te vrijeme odgode početka otplate kredita do dvije godine.

Više informacije o Erasmus+ studentskim kreditima pronađite ovdje.