Novosti iz udruge

Erasmus+ razmjena između mladih iz Šibenika i Herforda

Njemačka Nacionalna agencija JUGEND für Europa odobrila je financiranje projekta razmjene mladih kojeg su zajedno osmislili mladi iz Šibenika i Herforda. Cilj projekta je kroz dvije razmjene okupiti 24 mlade osobe iz Herforda i Šibenika koji ove godine slave 50 godina prijateljstva među navedena dva grada. 

Tijekom perioda mobilnosti koji su planirani u periodu od 10. – 16. rujna 2018. u Šibeniku i od 29. listopada – 4. studenog 2018. godine u njemačkom gradu Herford, sudionici će kroz set radionica učiti o povijesti svojih gradova, Europskoj uniji i aktivnosg građanstvu. Cilj cijelog projekta je osim da približi mlade iz dva prijateljska grada i da mladi osmisle tijekom aktivnosti buduće projekte kroz koje će se poivezivati mladi iz Šibenika i Herforda.

Ostale teme koje će biti tretirane kroz razmjene:

– osnažiti komunikacijske vještine
– utvrditi i smanjiti strah predrasuda vezanih uz druge kulture, razviti razumijevanje kulturnim specifičnosti
– prepoznati i razumjeti kulturne razlike
– politički sustav i mogućnosti sudjelovanja mladih u obje zemlje
– osnove upravljanja projektima
– Povijest Njemačke i Hrvatske od 1938. do 2018. godine
– naučiti i vježbati metode dokumentacije

Ukoliko si zainteresiran i želiš sudjelovati na navedenom projektu obrati nam se na info@mladi-eu.hr ili nas posjeti na adresi Prilaz tvornici 41 (Narančasta zgrada).

Jedini uvijet sudjelovanja je da si iz Šibenika, imaš između 16 – 25 godina i imaš volju za upoznavanjem svojih vršnjaka iz Njemačke.