Novosti iz udruge

Erasmus za međunarodno umrežavanje i razvoj proizvoda i usluge

Program Erasmus+ nudi mogućnosti organizacijama sudionicima, koje kroz projekte „Partnerstva za suradnju“ mogu unaprijediti vlastito poslovanje, steći iskustvo, stvoriti međunarodnu mrežu partnera, razviti svoje proizvode i usluge.

Uključivanje u Erasmus+ organizacije sudjeluju u stvaranju inovativnih programa osposobljavanja za učenike na stručnoj praksi i buduće zaposlenike kako bi ostali konkurentni i podržali zapošljivost osoba na lokalnoj i regionalnoj razini. Sudjelovanjem u projektima, tvrtkama se pruža mogućnost dodatnog razvoja vlastitih proizvoda ili usluga kao i izgradnja međunarodne mreže partnera.

Zainteresiranima otvaraju se dvije mogućnosti:

  • Suradnička partnerstva
  • Mala partnerstva

Suradnička partnerstva kao primarni cilj im je omogućiti organizacijama da povećaju kvalitetu u relevantnost svojih aktivnosti, razviju i učvrste svoje mreže partnera i time povećaju svoju sposobnost zajedničkog djelovanja na transnacionalnoj i međunarodnoj razini, ojačaju internacionalizaciju svojih aktivnosti, razmjenjuju novu praksu i metode te dijele i uspoređuju ideje.

Mala partnerstva osmišljena su da bi pristup programu proširio na male subjekte i pojedince do kojih je teško doprijeti u području odgoja i općeg obrazovanja, obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta. Aktivnost uključuje niže iznose bespovratnih sredstava za organizacije, kraće trajanje i jednostavnije administrativne zahtjeve u odnosu na suradnička partnerstva, te je namijenjena lokalnim organizacijama, organizacijama s manje mogućnosti i onima koje prvi put sudjeluju u programu.

Kako bi dobili odgovore na  pitanja, produbili vlastita znanja i dobili potrebne informacije uvijek nam se možete obratiti u  info uredu u Kninu te putem e-maila: info@mladi-eu.hr ili na broj telefona 022/212 834.  Samo informirani i osviješteni mladi mogu biti jamstvo i generator pozitivnih promjena u društvenoj zajednici. Projekt „Budimo aktivni“ provodi Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.