Poznata narodna poslovica glasi “NA MLADIMA SVIJET OSTAJE”. Poznatom poslovicom se “povodi” i Europska komisija obilježavanjem Europskog tjedna mladih (eng. European Youth Week)

Što je  Europski tjedan mladih?

Svake druge godine Europski tjedan mladih ima za cilj proslaviti i promovirati aktivnosti mladih kroz organizirana događanja u svim zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus +. Uz više od tisuću aktivnosti na nacionalnoj razini, Europski tjedan mladih okupit će mlade ljude, sudionike projekta, organizacije mladih i kreatore politika.

Tko organizira Europski tjedan mladih?

Europski događaj organizira Europska komisija, Opća uprava za obrazovanje, mladež, sport i kulturu u partnerstvu s Europskim parlamentom i uključuje druge glavne uprave Europske komisije. Na nacionalnoj razini organizacija i koordinacija povjerena su nacionalnim agencijama Erasmus + u uskoj suradnji s Eurodesk mrežom.

Udruga mladih “Mladi u EU” od svog osnutka 2008. godine fokus svih svojih aktivnosti stavlja na podizanje kvalitete života mladih na području Šibensko-kninske županije, ali i na širem području. Posljednjih nekoliko godina provodi Klub mladih “ENTER” kojemu je cilj organizacija široke palete aktivnosti usmjerene mladima (društvene večeri, aktivnosti u Dnevnom boravku, informiranje, educiranje, provedba kreativnih radionica itd.)

Tijekom obilježavanja Europskog tjedna mladih od 29. travnja do 5. srpnja 2019. godine  predstavnici Udruge su pozvani za predstavljanje EVS projekta “Developing society” koji je odabran kao primjer dobre prakse 2018. godine