Novosti iz udruge

GLE ŠTO MOGU – Mladi odlučuju, govore i utječu

Mreža mladih Hrvatske - MMH

Brojna istraživanja stručnjaka u području participacije mladih potvrđuju činjenicu da mladi u Hrvatskoj nisu dovoljno zastupljeni u političkim institucijama i procesima. Stoga Mreža mladih Hrvatske provodi projekt pod nazivom ”GLE ŠTO MOGU – Mladi odlučuju, govore i utječu” kojim će se dobiti uvid u lokalne i nacionalne probleme mladih te njihovu percepciju rješavanja od strane donositelja odluka. Sudjelovanje mladih u procesu kreiranja politika jedan od glavnih preduvjeta za donošenje kvalitetnih mjera i odluka, sukladno prepoznatim potrebama.

Opći cilj projekta omogućiti aktivno sudjelovanje i uključivanje mladih u kreiranje politika koje su usmjerene na njihove prioritete i potrebe, kroz bolje usklađivanje lokalnih i nacionalnih politika za mlade i djelovanja organizacija civilnog društva prema tim prioritetima i potrebama. Kroz niz aktivnosti među kojima su ankete, fokus grupe s mladima i konzultacije s donositeljima odluka želi se potaknuti mlade na promišljanje i raspravljanje o tome što im je važno, koji su problemi s kojima se susreću te koje su im egzistencijalne potrebe kako bi to mogli komunicirati prema organizacijama mladih i donositeljima odluka, gdje bi MMH kao nacionalno vijeće mladih to integrirala u svoje zagovaračke prioritete kroz rad u javnosti, strateško planiranje, rad u državnim tijelima te na stvaranje politika za mlade u kojima sudjeluje.

Stoga Mreža mladih Hrvatske poziva mlade (15 – 30 god) s područja 4 dalmatinske županije da se prijave na aktivnost strukturiranog dijaloga koji će se održati 20. rujna 2021. godine u Šibeniku na adresi Prilaz tvornici 41 (NARAnčasta zgrada). Tijekom aktivnosti sudionici će iznositi potrebe i prioritete u lokalnoj sredini te će naučiti više o tome kako dolazi do donošenja odluka i politika za mlade na lokalnoj razini.

Svi zainteresirani trebaju se prijaviti preko sljedećeg linka: https://cutt.ly/UWrDN35

Mladi koji budu sudjelovali na aktivnosti strukturiranog dijaloga imati će priliku sudjelovati i na konzultacijama s organizacijama za mlade i donositeljima odluka koje će se održati 21. rujna u Šibeniku.