Novosti iz udruge

”Imam ideju!” – online prezentacija kako prijaviti projekte solidarnosti

Kroz Projekte solidarnosti mladim se ljudima nudi prilika samostalno inicirati, razviti i provesti solidarne projekte ili akcije od važnosti za njihovu lokalnu zajednicu.

Ukoliko imate ideju za volonterski projekt kojim ćete doprinijeti lokalnoj zajednici online prezentacije biti će vam od velike pomoći.

Što su Europske snage solidarnosti?

Europske snage solidarnosti je posljednji u nizu programa Europske unije s ciljem promicanja solidarnosti u europskom društvu angažirajući mlade ljude i organizacije u pristupačnim i kvalitetnim aktivnostima. Od 2018. godine program podupire sudionike u obavljanju volonterskih aktivnosti, stažiranja i zaposlenja te provedbi projekata solidarnosti.

Što su projekti solidarnosti?

Projekte solidarnosti u trajanju od dva do dvanaest mjeseci pokreće, razvija i provodi najmanje pet mladih osoba koje žele donijeti pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici. Mladi koji žele pokrenuti projekt solidarnosti u svojoj zemlji moraju se registrirati na portalu Europskih snaga solidarnosti.

Svi zainteresirani koji žele dobiti dodatne informacije o prijavi i provedbi projektata solidarnosti mogu se registrirati na online prezentaciju koja će se održati 03. rujna 2020. godine. Prezentacija je namijenjena svim organizacijama i izravno mladim osobama s ciljem da ih se upozna s mogućnostima u toj aktivnosti, pruži povratna informacija o projektnim idejama i inspirira mlade osobe na prijavu projekta.

Prijaviti se možete putem obrasca koji se nalazi na sljedećem linku: shorturl.at/hpLMQ