Novosti iz udruge

Još 18 polaznika dobilo je potvrde o završenom tečaju za menadžment volontera

Udruga mladih „Mladi u EU“ održala je trodnevnu radionicu „Menadžment volontera“, od 25. do 27. travnja 2019. u Vodicama, u hotelu Miramare. Radionica je održana u sklopu projekta „Činimo dobro – VOLONTIRAJMO!“. Cilj navedenoga projekta: „Činimo dobro – VOLONTIRAJMO!“ je osposobiti lokalne OCD-e i javne ustanove za kvalitetno provođenje volonterskih programa u skladu sa standardima kvalitete volonterskih programa te promicati vrijednost volonterstva.

Radionicu je provela trenerica Duška Milinković, dipl. soc. ped. a sudjelovale su udruge i institucije s područja Šibensko – kninske županije: Liga protiv raka Grada Drniša, „Čarobni svijet“, Liga protiv raka Šibensko – kninske županije, Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“, Udruga RECI, Šibenski potrošač, CISOK, Udruga gluhih i nagluhih Šibensko – kninske županije, „Mladi u EU“, te predstavnici Grada Šibenika.

Sudionici su upoznati sa samim pojmom volonterstva i zakonodavnim okvirom za volontiranje. Kroz teorijske okvire menadžmenta volonterstva i primjere iz prakse, analizirali su postojanje menadžmenta volonterstva u svojim organizacijama te definirali korake menadžmenta prema potrebama organizacija.

Trenerica je dala smjernice za uspostavljanje i unapređenje menadžmenta volontera. Sudionici su upoznati s izazovima menadžerske pozicije u volonterstvu, kako se s njima suočiti i rješavati ih. Kroz rad u grupama sudionici su aktivno sudjelovali na radionici te doprinijeli radnoj i poticajnoj atmosferi. Na kraju radionice svi sudionici su evaluirali svoje znanje i dobili potvrde o završenom tečaju menadžmenta volonterstva.