Novosti iz udruge

Od volontiranja do zaposlenja! – otvoreno 7 novih volonterskih pozicija u Njemačkoj

Udruga mladih „Mladi u EU“ od 2017. godine je u partnerstvu sa njemačkom fondacijom  Steinbeis s kojom zajednički provodi projekte volontiranja u sklopu Europskih snaga solidarnosti, nove europske inicijative kojom se želi većem broju mladih omogućiti da sudjeluje u širokom rasponu  aktivnosti kroz volontiranje ili stažiranje i zaposlenje.

Cilj ovih projekta  je dati priliku mladim ljudima da volontiraju te istovremeno stječu radno iskustvo u područjima kao što su;  medicinska skrb starih i nemoćnih, pomoć u integraciji mentalno oboljelih osoba,  pomoć djeci s oštećenjem sluha itd. Nakon završetka volonterskog projekta mladi imaju priliku uključiti se u program daljnjeg usavršavanja i obrazovanja pod nazivom vocational training što je model njemačkog obrazovanja koji obuhvaća teorijski i praktični dio te je prva stepenica za ulazak na njihovo tržište rada.

Organizacija koja je koordinator projekta (Steinbeis) kroz Erasmus+ program Europske unije osigurala je volonterima sredstva za tečaj njemačkog jezika, smještaj, zdravstveno osiguranje, prehranu, džeparac i putne troškove volontera. Udruga mladih „Mladi u EU“ kao suporting organizacija pruža zainteresiranim kandidatima svu potrebnu podršku i pomoć  (prijava na projekt, ispunjavanje dokumentacije, logistička podrška, komunikacija s projektnim partnerima itd.)

 

     Organizacija

 

 

Grad

 

 

Područje rada

 

 

Trajanje

 

 

Uvjet

 

Residential Home for the Elderly Brenzheim

Wolfach

 

njega i briga oko starijih i nemoćnih, medicinska i socijalna skrb 12 mjeseci kandidati bez visoke ili više stručne spreme *
Residential Home for the Elderly Marienhaus St. Johann e.V. Freiburg njega i briga oko starijih i nemoćnih, medicinska i socijalna skrb 12 mjeseci

kandidati bez visoke ili više stručne spreme *

Sheltered Workshop for the Disabled

Dornstetten briga za fizički i mentalno oboljele osobe,  pomoć u integraciji istih u društvo

 

12 mjeseci

kandidati bez visoke ili više stručne spreme *

 

Family Holiday Village

Schramberg-Sulgen Organizacija slobodnih aktivnosti za obitelji s djecom koja imaju fizička oštećenja (radionice, predavanja, igre itd.), rad na recepciji 12 mjeseci

viša razina njemačkog jezika*

Integrational workshop for the Disabled – Support and Assistance

 

 

Weingarten

 

briga za fizički i mentalno oboljele osobe,  pomoć u integraciji istih u društvo

 

12 mjeseci

/

 

State School for the Hard of Hearing

Stegen djeca sa oštećenjem sluha, pomoć u učenju i integraciji u društvu 11 mjeseci

/

 

Kindergarten der Kulturen

Freiburg

kultura i mladi, alternativni pristup edukaciji mladih o kulturi, društvu i svijetu

12 mjeseci

/

Svi kandidati moraju biti u dobi između 18 i 30 godina. Znanje stranog jezika (engleski/njemački) je poželjno ali nije uvjet.

Za sve daljnje informacije javite se na 022/212 834, elektroničkom poštom na adresu sanja.barisic@mladi-eu.hr ili nas posjetite u našim uredima na adresi Prilaz tvornici 41 (Plaža Banj), Šibenik.