Sutra 15. lipnja i službeno počinje Međunarodni dječji festival u Šibeniku koji se već tradicionalno održava 59. godinu za redom. Šibenskim ulicama i trgovima proći će umjetnici iz Poljske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Belgije, Srbije, Rumunjske, Francuske, Španjolske, Italije, Njemačke, Kanade i Hrvatske.

Kao i svake godine pa tako i ove Međunarodni dječiji festival obilovati će filmskim, likovnim, noćnim i kazališnim programom. Festival će otvoriti Teatr Baj Pomorski iz Poljske s predstavom ”Knjiga o đungli” s početkom u 21.00 sat na Ljetnoj pozornici. Nakon predstave Šibenska noć nastavlja se bogatim noćnim programom.

Filmski program na Gorici kreće s crtanim filmom proizišlim iz domaće profukcije pod nazivom ”Moj dida je pao s Marsa”. Filmovi na Gorici prikazivati će se do petka 28. lipnja od 21.15. Ovogodišnji Festival biti će prvi festival u koji će biti uključeni i volonteri iz inozemstva. Naime, udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” u suradnji s uredom MDF-a kroz projek sufinanciran novim programom Europske unije ”Europske snage solidarnosti” (http://europskesnagesolidarnosti.hr/) u provedbu aktivnosti festivala uključiti će volontere iz Hrvatske, Italije, Litve, Portugala, Poljske, Njemačke, Latvije, Francuske i Njemačke.

Svim mladima i onima koji se tako osjećaju želimo najzabavniji provod na Festivalu u sljedeća dva tjedna!