Novosti iz udruge

Mladi iz Hrvatske, Portugala, Italije i Španjolske sudjelovali na razmjeni mladih u gradu Cuenca

Od 08. do 14. srpnja 2022. godine održala se razmjena mladih u španjolskom gradu Cuenca. Tijekom navedene razmjena mladi iz Hrvatske, Italije, Portugala i Španjolske razmijenili su primjere dobre prakse u području rada s mladima te su imali priliku doznati koje politike za mlade provodi Grad Cuenca.

Tijekom petodnevne razmjene mladih sudionici su se upoznali s radom lokalnog centra za mlade, radom lokalnih udruga, te su međusobno predstavili primjere dobre prakse rada s mladima iz vlastitih lokalnih sredina. Sudionicima su predstavljene politike za mlade koje provodi Grad Cuenca od strane Savjetnice za društvene djelatnosti, ravnopravnost, suradnju i brigu o starijim osobama, Esther Barrios. Posljednji dan mladi su se susreli sa gradonačelnikom Grada Cuenca Dariom Dolz.

Navedena mobilnost provedena je u sklopu projekta ”Youth awareness of the EU system: EU policies and youth participation good practices exchange” kojeg provodi udruga mladih ”Mladi u EU” zajedno s Gradom Šibenikom, Gradom Cuenca, te udrugama Check-IN iz Portugala i dvijema udrugama iz Italije: Unione degli assessorati delle politiche socio-sanitarie, dell istruzione e del lavoro i Associazione per la mobilitazione sociale.