Novosti iz udruge

Obilježavanje Dana planeta Zemlje!

Udruga mladih “Mladi u EU” zajedno sa udrugom Š.U.M. organizira niz aktivnosti u cilju obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Dan planeta Zemlje je 22. travnja, međutim mi ćemo ga proslaviti zajedno 21. travnja. raznim zanimljivim aktivnostima  u Narančastoj zgradi (poviše plaže Banj, Prilaz tvornici 41)

Planirano je niz zanimljivih aktivnosti, za svakoga po nešto;

RASPORED AKTIVNOSTI:

  1. ČIŠĆENJE I UREĐIVANJE OKOLIŠA;

10:00-12:00

Dan ćemo  početi s čišćenjem okoliša (skupljanje smeća) oko Narančaste zgrade te sadnjom cvijeća.

Svečano otvorenje  Dnevnog boravka (nova, veća prostorija u Narančastoj zgradi) u kojoj mladi grada Šibenika i okolice organizirano provode svoje slobodno vrijeme (čitanje knjiga I časopisa, igranje igara na playstation konzoli, održavanje filmskih večeri, itd.)

  1. VEGANSKA KUHINJA I CRAFT/ART RADIONICE

12:00 – 14:00

U sklopu Dana planeta zemlje Šibenska udruga mladih organizira  pripremu veganskog obroka za sve volontere/ke i posjetitelje/ice u Narančastoj zgradi. Kuhanje počinje točno u podne, a svi zainteresirani/ne mogu se pridružiti kuhanju, nešto naučiti i pomoći u pripremi ukusnog veganskog “cruelty free” obroka.

Istovremeno, volonterka Antonia iz Rumunjske u novootvorenom Dnevnom boravku u Narančastoj zgradi održavat će  craft/art radionicu na kojoj će izrađivati zanimljive predmete i ukrase od materijala za recikliranje kojima će se ukrasiti Dnevni boravak.

Održavat će  se i kreativna radionica na kojoj će se ukrašavati posude za cvijeće.

  1. SLOBODNO VRIJEME

14:00 > 16:00

Nakon vrijednog rada svih sudionika vrijeme je za odmaranje i uživanje u novootvorenom Dnevnom boravku, druženje i razgovor te kušanje  “cruelty-free” obroka.

 

Dođite i pridružite nam se!