Novosti iz udruge

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte na provedbu aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti provodi se putem šire društvene akcije na nacionalnoj i lokalnoj razini, a s ciljem informiranja javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti te pružanja pomoći obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja. Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnost, i putem javnih medija predstavljat će se projekti i aktivnosti koje se provode s ciljem zaštite zdravlja djece, mladeži i obitelji i promoviranja zdravih stilova života na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Aktivnosti koje će održati Udruga mladih „Mladi u EU“ u sklopu projekta „Ovisnost – put u ropstvo“ u svojim prostorima kako bi obilježili mjesec borbe protiv ovisnosti su:

  • Predavanje „U zdravom tijelu, zdrav duh“; koje će se održati 25.11.2022 s početkom u 12:00 h
  • Okrugli stol „Izazovi i prevencija ovisnosti kod mladih“; koji će se održati 02.12.2022, s početkom 12:00h
  • Info pult
  • Info kampanja

Članak je objavljen u sklopu jednogodišnjeg projekta „Ovisnost – put u ropstvo“. Cilj projekta je informirati javnost o oblicima, štetnosti i prevenciji svih oblika ovisnosti. Projekt provodi Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ , u partnerstvu s Općinom Pirovac i Zavodom za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva zdravstva.