Novosti iz udruge

Održali predavanje “Volontiraj i TI”

Danas smo održali predavanje pod nazivom ”Volontiraj i ti” u sklopu projekta ”Činimo dobro – VOLONTIRAJMO!” čiji je cilj osposobiti lokalne OCD-e i javne ustanove za kvalitetno provođenje volonterskih programa u skladu sa standardima kvalitete volonterskih programa te promicati vrijednost volontertva.

Predavanje je bilo organizirano za učenike osmog razreda osnovne škole Tin Ujević kako bi već od najranije dobi mladima ukazalo na važnost volonterstva kako za lokalnu zajednicu tako i za i njih same kao pojedince. Tokom predavanja sudionicima su predstavljene volonterske akcije koje je udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” već provela kako bi  mladi vidjeli koji su rezultati navedenih akcija i kako utjeću na cjelokupnu zajednicu i na same pojedince na temelju iskustava prikazanih od samih volontera. Također, pred sam kraj predavanja mladima su bili predstavljeni volonterski programi i predstojeće akcije kojima se mogu priključiti.

Predavanje je provedeno od 16.00 do 17.00 sati u prostojiama Europe Direct centra. Projekt  ”Činimo dobro – VOLONTIRAJMO!” financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

DSC04891 DSC04917

ESF clanci