Novosti iz udruge

ODRŽANA EDUKACIJA O MENADŽMENTU VOLONTERSTVA

Edukacija o menadžmentu volonterstva u sklopu ESF projekta „Činimo dobro – VOLONTIRAJMO!“ održana je u Vodicama, hotel Miramare, u terminu 26.04. – 28.04.2018. godine. Nositelj projekta je Udruga „Mladi u EU“, a partneri su Grad Šibenik, Centar za socijalnu skrb Knin i Zavod za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije. Edukaciju je provela trenerica Duška Milinković, dipl. soc. ped.

Na edukaciji su sudjelovale udruge s područja Šibensko – kninske županije: Kamenčići, ZvoniMir, Žene kosovske doline, LAG More 249, Šibenski potrošač, Društvo multiple skleroze Šibensko – kninske županije, ekološka udruga „Krka“ – Knin i Mladi u EU, te predstavnice grada Skradina i srednje strukovne škole kralja Zvonimira iz Knina.

Na samom početku edukacije predsjednik udruge „Mladi u EU“, Martin Mrša, predstavio je rad udruge i cilj edukacije u sklopu projekta „Činimo dobro  – VOLONTIRAJMO!“. Trenerica Duška Milinković, dipl. soc. ped. predstavila je svoj rad i djelovanje, te upoznala sudionike sa programom edukacije. Udruge su predstavile svoj rad te su iznijeta očekivanja svih sudionika, u mogućem ostvarivanju suradnje, razmjene znanja i dobre prakse. Kroz teorijske okvire menadžmenta volonterstva i primjere iz prakse, sudionici su na edukaciji analizirali postojanje menadžmenta volonterstva u svojim organizacija, definirali korake menadžmenta prema potrebama svojih organizacija te najavili međusobne suradnje.

Također, informirani su o važnosti menadžmenta u organizaciji, kao i upravljanja volonterima. Trenerica je dala smjernice za uspostavljanje i unapređenje menadžmenta volonterstva. Svi sudionici upoznati su s izazovima menadžerske pozicije u volonterstvu, kako se s njima suočiti i rješavati ih. Na kraju edukacije svi sudionici su evaluirali svoje znanje i dobili potvrde o završenom tečaju menadžmenta volonterstva.

Ovim putem Udruga „Mladi u EU“ zahvaljuje se trenerici Duški Milinković, kao i svim sudionicima edukacije. Veselimo se budućim suradnjama i edukacijama.

 

ESF clanci