Novosti iz udruge

Održana je ”EU konferencija za mlade”

U srijedu 11. ožujka 2020. godine održana je konferencija ”Dijalog EU-a s mladima postaje vidljiv – informiraj i osnaži mlade na lokalnoj razini” u organizaciji Savjeta za mlade Vlader Republike Hrvatske.

Na konferenciji je prisustvovalo oko 70 predstavnika savjeta mladih i udruga koje se bave problematikom mladih te 10 ministara i državnih tajnika. Predstavnici mladih iz svih krajeva Hrvatske imali su priliku iznijeti svoja pitanja, sugestije i mišljenja o problemima mladih i dobiti odgovore na njih od strane donositelja odluka. I predstavnici naše udruge kao i predstavnici Savjeta mladih Grada Šibenika sudjelovali su na navedenoj konferenciji na kojoj je bilo rijeći o izazovima i prilikama za mladu kako u Hrvatskoj tako i u Europi.

Cjelokupno događanje bilo je zamišljeno kao dijalog mladih iz urbanih i ruralnih sredina s donositeljima odluka kako bi se s njima raspravio trenutni položaj mladih u Hrvatskoj i Europi, ali i položaj mladih u budućim politikama. U sklopu dijaloga govornici su upoznali sudionike s prioritetima Hrvatske tijekom predsjedanja s osobitim naglaskom na uključivanje mladih i njihovo informiranje u postupku odlučivanja na nacionalnoj i europskoj razini.

 

Projekt financira:

Ovaj je članak izrađen uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ovog članka u isključivoj je odogovornosti udruge mladih ”Mladi u Europskoj uniji” i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva.