Novosti iz udruge

Održana Konferencija o budućnosti Europe pod nazivom „Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga EU u odgovoru na transnacionalne izazove“.

Jučer (15.12.2021.) smo sudjelovali na Konferenciji o budućnosti Europe pod nazivom „Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga EU u odgovoru na transnacionalne izazove“ u Zadru gdje je u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova održana panel rasprava s građanima.

Panel je otvorio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, a video poruku poslala je i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, ujedno i supredsjedateljica Izvršnog odbora Konferencije o budućnosti Europe. izravno se video vezom uključila  zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, a uživo su na panelu sudjelovali i  zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić te rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican.

U razgovoru s građanima, koji se organizira u sklopu aktivnosti koje se provode u okviru Konferencije o budućnosti Europe, namjera je potaknuti promišljanja i raspravu, posebno među mladima, o pitanjima poput trebamo li snažnu geopolitičku Europu i koja je strateška važnost politike proširenja za Europsku uniju u cjelini. Panel su u dvije dvorane Kneževe palače pratili i studenti zadarskog sveučilišta, te učenici nekoliko srednjih škola.