Novosti iz udruge

Održana početna konferencija projekta ”Izrada modela upravljanja Centra za mlade”

 U ponedjeljak 05. rujna 2022. godine u Kući umjetnosti Arsen provedena je početna konferencija projekta ”Izrada modela upravljanja Centra za mlade”. Nakon pozdravnog govora Martina Mrše, predsjednika udruge mladih ”Mladi u EU”, Matej Matić, voditelj projekta ukratko je predstavio ciljeve projekta predstavnicima OCD-a i neformalnih skupina. Također je bio predstavljen i timeline projekta kao i povezanos provedbe istog sa sudjelovanjem Grada Šibenika na projektu ”Europe goeas local  – Supporting Youth Work at the Municipal Level” kojeg provodi 26 nacionalnih agencija, Partnerstvo između Europske komisije i Vijeća Europe na polju mladih, Europski forum mladih i dvije mreže zadužene za područje rada s mladima: POYWE – Professional Open Youth Work Europe i InterCity Youth network.

 

Nakon uvodnog izlaganja o projektu, Maja Šintić, vanjska suradnica iz Šibenske udruge mladih koja je zadužena za provedbu aktivnosti prisutnima je predstavila način provedbe aktivnosti, u ovo slučaju fokus grupa te je najavila već prvu od 10 fokus grupa koja bi se trebala provesti krajem rujna 2022.

 

Za kraj preko Zoom veze prisutnima se obratio Andrej Fric iz Centra nezavisne kulture Zadar koji je bio voditelj na projektu ZadrugArt čiji je cilj bio  izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva na polju sudioničkog upravljanja te kreiranje budućeg modela upravljanja Centrom za suvremenu kulturu. Andrej Fric sudionicima konferencije izložio je prakse koje su proizišle iz provedbe projekta ZadrugArt i modele upravljanja Centrom za suvremenu kulturu.

 

Svi zainteresirani mogu se još uvijek prijaviti preko sljedećeg linka: https://www.surveymonkey.com/r/BRJSFTX kako bi mogli dobivati informacije o tijeku projekta.