Poziv

Postani dio festivalskog šušura, volontiraj na 58. Međunarodnom dječjem festivalu!

Kako i priliči Gradu prijatelju djece (i mladih) i svih onih koji se tako osjećaju po 58. put gradom će zavladati djeca. Ove godine od 16. do 30. lipnja grad će se pretvoriti u  jednu veliku pozornicu, ulicama će se sudarati glumci, mađioničari, žongleri iz svih krajeva svijeta i donijeti sa sobom djelić svoje kulture koju će raznim performansima i zabavom širiti ulicama Grada. No, kako svaki veliki događaj ne nastaje sam od sebe tako ni ovaj, pozivamo te da se pridružiš festivalskom timu i postaneš dio 58. Međunarodnog dječjeg festivala.

Ako si osoba koja želi usavršavati jezike, upoznavati umjetnike iz drugih zemalja i gradova, sudjelovati u radu s djecom i mladima, dođi u ured MDF-a na adresu Ul. Kralja Zvonimira 1 i pridruži se timu. Međunarodni dječji festival okuplja brojne suradnike, voditelje i umjetnike kako iz Hrvatske tako i iz drugih zemalja. Direkcija MDF-a traži volontere prevoditelje, asistente u dječjim radionicama, čuvanje umjetničkih izložbi itd. Festival je odlična platforma za iskusiti kako iz gleda postavljanje predstava te za druženje i provođenje vremena s brojnim umjetnicima.

Otvorene volonterske pozicije:

Asistenti u radionicama

Radionice se odvijaju od 9 do 11 sati ujutro. Ispomoć voditeljima pri organizaciji sata, vođenje brige oko materijala za radionicu, pomoć djeci oko izvršenja zadataka u radionici te paziti na polaznike radionice. Biti most komunikacije između organizatora MDF-a i voditelja radionice.

Prevoditelji

Radno vrijeme je po dogovoru ovisno o potrebi.  Prevoditelji u inozemnim radionicama rade kroz jutro, od 9 do 11 sati ili od 10 do 13 sati (talijanski, češki i engleski jezik). Prevoditelji koji služe kao ispomoć kazalištima rade po dogovoru i potrebi. Prevoditelji u radionicama spona su između voditelja i djece polaznika te aktivno sudjeluju u radionici. Prevoditelji koji služe kao ispomoć pri organizaciji i postavljanju predstave olakšavaju organizatorima komunikaciju i postavljanje predstave. Ovisno o dogovoru, mogu s gostima provesti u šetnji kroz grad ili izletu u Nacionalni park Krka. Gosti dobivaju kontakt prevoditelja i most su komunikacije između gosta i organizatora MDF-a.

Čuvanje izložbi

Radno vrijeme je dvokratno od 9-13 sati i od 18-22 sata. Osoba sudjeluje u postavu izložbe, čuva izložbeni prostor (Muzej Grada Šibenika i Galerija sv. Krševana), brine se o katalozima, prostoru koji čuva te informira posjetitelje o dogđaju koji se odvija.

Tehnička ispomoć (Kičmatrans)

Ispomoć kod prijenosa stvari s jedne lokacije na drugu, kod postavljanja izložbi i događaja na ulicama i trgovima grada Šibenika. Bitno je imati fizičku spremu te dobro poznavati grad i informirati se o programu i sadržaju Festivala.  Radno vrijeme ovisi o službi u koju se dođe te se radi i u večernjim satima ovisno o potrebama predstave koja se postavlja na scenu.

Ured MDF-a

Osoba provodi vrijeme u uredu od 8 do 16 sati ili po dogovoru. Bitno je prije svega, informirati se o programu Festivala. Poznavanje barem jednog stranog jezika, uredski poslovi 8javljanje na telefon, printanje, kopiranje, kuvertiranje…).

mdf9 mdf