Novosti iz udruge

POZIV DUGOTRAJNO NEZAPOSLENIH OSOBA I PRIMATELJA ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE NA OSPOSOBLJAVANJE I USAVRŠAVANJE

Udruga mladih „mladi u Europskoj Uniji“ s partnerom Razvojna agencija Šibensko – kninske županije provodi projekt naziva „Znanjem za budućnost. Kroz provedbu osposobljavanja i osnaživanja mekih vještina marginaliziranih osoba (dugotrajno nezaposlenih osoba) želi se utjecati na njihovo lakše zaposlenje i veće konkurentnost na tržištu rada. Ciljna skupina projekta je 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Šibensko – kninske županije. Projekt će se provoditi 24 mjeseca, a uključuje se dugotrajno nezaposlene osobe u aktivnosti osposobljavanja (za voditelje/ice pripreme i provedbe projekata Europske Unije i specijaliste Internet marketinga) koje odgovaraju lokalnom tržištu rada čime će se povećati konkurentnost dugotrajno nezaposlenih osoba na tržištu rada te će im u se u procesu pružiti podrška i mentorstvo, te jačanje ostalih vještina i slike o sebi kako bi što uspješnije pronašli zaposlenje. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Od trenutka pokretanja provedbe u listopadu uspješno smo primili 14 osoba za osposobljavanje za voditelje EU projekata i digitalni marketing, što znači ostalo nam je mjesta za još 6 osoba, zbog toga pozivamo sve dugotrajno nezaposlene osobe (ako su te osobe mlađe od 30 godina potrebno je 6 mjeseci, a ako su starije od 30 godina 12 i više mjeseci). Prijavite se što prije u udrugu mladih „Mladi u Europskoj Uniji“ kako bi osigurali svoje mjesto na vrlo vrijednim programima osposobljavanja.

Također, na projektu provodimo radionice za dugotrajno nezaposlene osobe i posebno za primatelje zajamčene minimalne naknade. Kod spomenutih želimo razviti vještine traženja posla, komunikacije na radnom mjestu i s poslodavcima te kreativne potencijalne za uspješnije snalaženje u svakodnevnom životu i na radnom mjestu. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na radionicu za razvoj komunikacijskih vještina koja se organizira 22. i 23. siječnja 2019. godine, s početkom u 10 sati, u prostorijama udruge a adresi Prilaz tvornici 41. Nakon radionice sudionici/ce moći će kvalitetnije i uspješnije komunicirati na razgovoru za posao, ali i koristiti različite komunikacijske strategije kojima će pospješiti i svoju svakodnevnu komunikaciju u obiteljima, s prijateljima ili pak na nekom budućem radnom mjestu. Prijave također primamo u pisanom obliku na e – mail : info@mladi-eu.hrili na broj telefona +385989555029, Maja Šintić – stručna suradnica na projektu.

Unaprijed zahvaljujemo što ćete ove informacije prenijeti do zainteresirane javnosti.

Lijep pozdrav,

Projektni tim projekta „Znanjem za budućnost“

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Udruge mladih „Mladi u EU“.

Nositelj projekta:

 

022/212-834

info@mladi-eu.hr

www.mladi-eu.hr

 

 

Partner na projektu:

 

 

Projekt je financiran sredstvima: