Novosti iz udruge

Poziv za sudjelovanje na predavanju „Pokreni se, zaposli se“

Udruga mladih „Mladi u EU“ u sklopu  trogodišnjeg programa „Osmijeh za sve 2“ poziva sve zainteresirane za sudjelovanje na predavanje „Pokreni se, zaposli se“.  Predavanje će se održati 08. veljače 2024. godine s početkom u 11:30 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

Obuhvatit će teme prava u procesu zapošljavanja, priprema na prepreke i izazove, razmjena iskustva i primjere dobre prakse. Cilj predavanja je informirati i motivirate osobe s invaliditetom na aktivno uključenje u proces traženja zaposlenja, isto tako informirat će se i poslodavci o pravima koje ostvaruju zaposlenjem osobe s invaliditetom.

Programom „Osmijeh za sve 2“ nastavljaju se razvijati usluge koje izravno doprinose proširenju postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici čime će se prevenirati institucionalizacija mladih, odraslih i starijih osoba s invaliditetom, te poticati njihovu samostalnost i neovisno življenje odnosno povećanje kvalitete života. Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ provodi program u partnerstvu sa Gradom Šibenikom i Gradom Skradinom. Program je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.